Kuva: Fotolia

Halkeileeko kynsilakkasi nopeasti? 7 tehokasta keinoa pitää kynnet siistinä pitkään

10.08.2016 08:15 - Emmi Moilanen

Aurinkorasva ja käsidesi eivät tee hyvää lakatuille kynsille.

Pure Wow -sivusto listasi helpot vinkit, kuinka manikyyrin saa pysymään siistinä pidempään myös arkisten askareiden parissa puuhaillessa.

Pidä kynnet lyhyinä

Pitkät ja hyvin hoidetut kynnet näyttävät usein kauniilta. Jos kuitenkin haluat kynsilakkasi säilyvän siistinä pidempään, harkitse kynsien lyhentämistä maltillisemman mittaiseksi. Etenkin runsas tietokoneella kirjoittaminen kuluttaa lakan nopeasti pois pitkien kynsien kärjistä. Kynsilakan pysyvyyttä voi edistää myös muotoilemalla kynnet sivuilta hieman lyhyemmäksi.

Muista pohjalakka

Usein ajatellaan, että pelkkä päällyslakka riittää suojaamaan värillistä kynsilakkaa nopealta kulumiselta. Käytä manikyyriisi kuitenkin aikaa muutama minuutti enemmän ja levitä pohjalle kirkas lakka, joka tasoittaa kynnen ja saa värillisen lakan levittymään tasaisemmin sekä kestävämmin kynnellesi.

Lakkaa myös kynnen reunat

Varmista, että levität lakkaa koko kynnen alueelle. Voit kokeilla viimeistellä lakkauksen yhdellä poikittaisella siveltimen vedolla, jolloin väri levittyy varmasti myös reunoille saakka.

Vältä lämmintä vettä

Manikyyrin jälkeen sormien kastelemista kuumalla vedellä on suositeltavaa välttää jopa kahdentoista tunnin ajan. Vaikka kynsilakka tuntuisi pinnalta kuivalta, kannattaa muistaa, että lakalla kestää jonkin aikaa kuivua ja kovettua kokonaan. Älä siis tiskaa heti kynsien lakkaamisen jälkeen ja seuraavan kerran tiskiharjaan tarttuessasi, vedä myös kumihanskat sormiesi suojaksi. 

Öljyä kynsinauhat

Kynsinauhat tarvitsevat kosteutusta ja niiden säännöllinen öljyäminen voikin suojella manikyyriä lohkeilulta. Kokeile öljytä kynsinauhat ennen nukkumaanmenoa, jolloin öljyllä on aikaa ihmeytyä mahdollisimman pitkään ja tehokkaasti.

Pysy erossa käsidesistä

Käsidesin sisältämä alkoholi voi saada etenkin kynsien päällimmäisen kerroksen lohkeilemaan. Tämä altistaa kynsilakan nopeammalle kulumiselle jokaisella kerralla, kun desinfioit kätesi. Jos haluat säilyttää kauniit kynnet pidempään, mutta taistella samalla myös bakteereja vastaan, kokeile vaihtaa desinfiontiaine mietoon, antibakteeriseen saippuaan.

Ole varovainen aurinkorasvan kanssa

Kesällä on ehdottoman tärkeää suojata iho palamiselta aurinkorasvan avulla. Jos olet kuitenkin vastikään lakannut kyntesi, kannattaa sinun puhdistaa sormenpääsi huolellisesti heti aurinkorasvan levittämisen jälkeen. Aurinkorasvan sisältämät ainesosat voivat nimittäin saada kyntesi kellastumaan sekä lakkauksen päällimmäisen kerroksen halkeilemaan ikävästi.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Käytätkö peitevoidetta? 5 vinkkiä paremman lopputuloksen saavuttamiseksi

Kilpailut

Uusimmat