Kuva: Voice

Suvi Teräsniskan perhe kulkee mukana keikkamatkoilla: "Ystävät auttavat lastenhoitajina"

02.03.2017 09:26 - Anna Hopi

Teräsniskan lapset kulkevat mukana kevään keikoilla.

Laulaja Suvi Teräsniska sai viime vuonna ensilumen aikaan toisen lapsensa, ja kuluneet kuukaudet ovat menneet kotiarjesta nauttiessa. Kevät tuo mukanaan muutoksen, koska nainen palaa taas keikoille.

- On ollut ikävä keikoille. Olen ollut toinen jalka ovenraossa menossa, että koska ne alkaa, koska saa mennä. Jännitys on vain tiivistynyt. Olemme pitäneet treenejä todella rajusti. Se on tarpeen, koska kokoonpano uudistui isosti. Se on tuonut itsellenikin varmuutta, koska en ole esittänyt kappaleita pitkään aikaan, laulaja miettii.

- On paljon biisejä, joita en ole laulanut kahteen vuoteen. On ollut hyvä palauttaa niitä kappaleita mieleen.

Teräsniskalla on tiedossaan kiireinen kevät.

- Vappua kohden mentäessä on tulossa reilut 30 keikkaa, minkä jälkeen terästäydytään kesäfestareille. Onhan se ollut erilaista, kun on ollut neljän seinän sisällä ja pyörittänyt toisenlaista arkea. On onneksi niitäkin päiviä, että saa kotonakin hengähtää. Eikä onneksi joka päivä tarvitse kuljettaa koko perhettä mukana, Suvi nauraa.

- Mies kulkee mukana ääniteknikkona työryhmässä. Lastenhoitaja lähtee mukaan keikoille, ja tänä keväänä pari hyvää ystävää hoitavat tätä virkaa. Muksut tietävät molemmat, eivätkä he jännitä kovin paljoa uusia ihmisiä.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Konsertit ovat ihana syy laittautua"

Teräsniskan mukaan ratkaisu antaa hänelle aikaa vetäytyä ja valmistautua keikkapäivinä esiintymisiin.

- Aiomme yhdistää tulevaisuudessa keikkareissuihin jonkinlaista maakuntamatkailua. Olisi hienoa luoda lapselle reissusta miellyttävä muisto, että mennään vaan hotellihuoneesta toiseen ja istutaan autossa. Kyllä johonkin huoltoasemalle pysähtyminenkin on sellainen projekti pikkuisten kanssa, että apukäsiä tarvitaan.

Teräsniska iloitsee, että pääsee keikoillaan heittäytymään tietyllä tavalla myös "vapaalle".

- Kun teimme teimme ennen joulua kymmenkunta joulukonserttia, niin olihan se itselle pitkästä aikaa ensimmäinen syy laittautua. Mietin jopa, että miten tämä tapahtuu, tuntui että unohdin meikkaustaidot. Kuljen välillä niin räjähtäneen näköisenä ruokakaupoissa, että apua. Mutta laittautuminen on ihanaa.

- Aika hyvin pystyn painamaan taka-alalle sen, mitä hotellihuoneessa tapahtuu, että pärjäävätkö pojat. Toivon, että pystyn pitämään sen linjan, että onko tuolla varmasti kaikki ok, että voi nauttia kontaktista yleisön kanssa.

(kuva: Senja Rapila)

Lue myös: Suvi Teräsniska on Iskelmä Gaalan Vuoden naisartisti!

Lue myös: Iskelmäfestivaalien ensimmäiset esiintyjät julki - mukana Suvi Teräsniska, Matti ja Teppo ja Apulanta

Kilpailut

Uusimmat