Kuva: Fotolia

Halkeileeko kynsilakkasi helposti? 3 syytä, jotka johtavat siihen

17.07.2017 18:15 - Senja Rapila

Esimerkiksi kaikki kynsilakat eivät sovi kaikille kynsityypeille. Tässä tapauksessa kannattaa kokeilla uutta kynsilakkamerkkiä.

Eli miksi kynsilakka alkaa halkeilla, lohkeilla ja kulua jo lyhyen ajan jälkeen? Voit lukea kolme yleisintä syytä alapuolelta:

Et anna kynsilakan kuivua

Tämä on varmasti kaikista yleisin syy sille, jos sinulla on ongelmia kynsilakkasi kanssa. Jos kynsilakan laittaa perusteellisesti, eli aluslakan, kaksi kerrosta väriä ja päällyslakan, kestää setillä kuivua noin kuusi tuntia. Kyllä, luit oikein. Kuusi tuntia. Se mitä teet sen kuuden tunnin aikana vaikuttaa kynsilakan kestävyyteen.

Ratkaisu: Pysy mahdollisimman kaukana vedestä tämän kuuden tunnin aikana. Ei suihkua, käsien pesua tai tiskaamista. Yritä lakata kynnet juuri ennen nukkumaanmenoa, niin ne saavat kuivua rauhassa yön yli.

Kyntesi ovat kuivat

Puhumme nyt niin kuivista kynsistä, jotka lohkeilevat ja halkeilevat. Jos kyntesi halkeilevat, tulee kynsilakkasi halkeilemaan myös.

Ratkaisu: Pidä huoli kynsistäsi lakkaamalla ne säännöllisesti kynsiöljyllä ja rasvaamalla kädet hyvällä käsirasvalla, joka on tarkoitettu myös kynsien hyvinvointiin. Etsi rasvaa, joka sisältää kookosöljyä.

Käytät väärää kynsilakkaa

Kaikki kynnet eivät ole samanlaisia. Joidenkin iho on rasvaisempi, joidenkin kuivempi. Tämä sama pätee myös kynsiin. Se, joka voi olla jollekin varma valinta, ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan.

Ratkaisu: Jos rakastettu kynsilakkasi lohkeilee ja kuluu nopeasti, riippumatta siitä mitä teet, kokeile vaihtaa kynsilakkamerkki johonkin toiseen. Ja jos käyt laitattamassa kyntesi kauneushoitolassa, voit viedä paikanpäälle oman, varman lakkasi, jonka tiedät pysyvän hyvin.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Meikit, korut ja kynsilakat eivät kuulu kylpyhuoneeseen - katso miksi

Kilpailut

Uusimmat