Kuva: Fotolia

Vältä kuorinta-aineita - dermatologi paljastaa miksi yleiset ihonhoitotavat ovatkin huonoksi

29.09.2017 21:15 - Katariina Auvinen

Kasvojen iholle kannattaa olla mielummin hellä, jotta sille ei aiheuta vahinkoa.

Oletko ikinä käyttänyt kasvoihisi kuorinta-ainetta, jossa on poreita? Tai vastaavasti esimerkiksi saunan jälkeen puristellut mustapäitä? Jos olet, lopeta heti. Daily Mail -julkaisun haastattelema ihonhoidon asiantuntijan, dermatologin, Michael Freemanin mukaan tällaiset yleiset ihonhoitotavat tekevät hallaa ihollesi. 

Freeman tyrmää myös yhä suositummaksi tulleet naamiot, joihin poistamisen yhteydessä pitäisi tarrautua kaikki mustapäät. Naamiot poistetaan iholta niiden kuivuttua ja ne voivat aiheuttaa herkkäihoiselle ongelmia. 

Ihohuokoset kasvoissamme ovat kuin pieniä korvakäytäviä, ne puhdistavat itse itsensä. On tilanteita, jossa huokoset tukkeutuvat talista ja kuolleista ihosoluista. Tällöin ne voivat aiheuttaa finnejä ja mustapäitä. 

Joidenkin kauneusniksien mukaan juuri höyryttäminen tai sauna tekevät ihohuokosia isommaksi, jolloin mustapäiden puristaminen on helpompaa. Tämän keinon Freeman kuitenkin tyrmää. Höyry lämmittää ihoa, joka taas laajentaa kasvojen verisuonia. Joskus verisuonet voivat jäädä pintaan, jolloin se aiheuttaa kasvoille punoittavaa ihottumaa.

Kuorinta-aineet voivat itse asiassa pahentaa aknea. Yleensä perinteisemmät kuorinta-aineet sisältävät kovia hiukkasia, joiden on tarkoitus kuoria kuolleet ihosolut pois kasvoilta. Kuitenkin juuri nämä hiukkaset ovat niitä, jotka Freemanin mukaan osaltaan tukkivat ihohuokosia. 

Lue myös: Madonna käyttää kasvonaamiota pepulleen - "Silläkin on yleisönsä"

Lähde: Daily Mail 

Kilpailut

Uusimmat