Kuva: Fotolia

Hiukset venyvät, päänahka kutisee - lue ratkaisut yleisimpiin hiusongelmiin

15.11.2017 22:15 - Katariina Auvinen

Talvi on erityisen raadollista aikaa myös kutreille.

Talvi on suoraan sanottuna julmaa aikaa iholle, mutta se tekee hallaa myös hiuksille. Iso osa ongelmista tulee esille juuri kylmien ilmojen jälkeen. Tukholmassa sijaitsevan hiussalongin omistaja, Natalie Akgun, antoi vinkit tavallisten hiusongelmien ratkaisemiseksi Veckorevyn-julkaisulle. 

Hiusten latvat ovat huonossa kunnossa
Hiuksien kaksihaaraiset saavat latvat harottamaan ja näyttämään helposti epäsiisteiltä. Akgun kertoo, että kaksihaaraiset syntyvät luonnollisen kulumisen seurauksena, joten ainut mahdollisuus pitää hiuksesi siisteinä on ammattilaisen mukaan leikata latvoja hieman kolmen kuukauden välein. 

Hiukset myös vahingoittuvat helpommin, kun ne ovat märät, joten käytä hiuksiisi hoitosuihketta ennen harjausta. 

(kuva: Fotolia)

Epäonnistunut kotivärjäys
Marketeista ostettavat kotivärit kuluttavat Akgunin mukaan hiusta paljon. Väritulos voi olla myös kaikkea muuta kuin sitä mitä halusit. Jos tulos on liian tumma, kampaaja suosittelee pesemään hiukset heti tuoreeltaan shampoolta, jotta väri ei vielä tummenisi. 

Epäonnistuneeseen kotivärjäykseen ei valitettavasti julkaisun mukaan ole oikotieta vaan paras tapa korjata erhe, on soittaa kampaamoon ja tilata aika korjaukseen sieltä. 

Hiukset tuntuvat venyvän kuin purukumi
Erityisesti vaalennus voi aiheuttaa sen, että hiukset ovat märkänä kuin venyvää purkkaa. Sen lisäksi liian kuumat muotoiluraudat venyttävät hiusta. Akgun kertoo, että aina ennen muotoilua tulisi käyttää lämpösuojaa, joka auttaa suojaamaan hiusta. 

Tämän lisäksi esimerkiksi suoristusrautaa ei tulisi kuumentaa liian kuumaksi. Noin 185 astetta riittää aivan hyvin. Joskus on hyvä pitää myös päiviä, jolloin et käytä muotoilutuotteita ollenkaan. 

(kuva: Fotolia)

Hiuspohja kutiaa 
Kuiva ilma kuivattaa myös päänahkaa erityisesti talvella. Akgunin mukaan monet käyttävät usein vielä väärää shampoota ja hoitoainetta, joka kuivattaa päänahkaa vielä enemmän. Valitse tuotteita, jotka on tarkoitettu herkälle päänahalle. 

Vältä myös raapimista, koska se pahentaa ongelmaa. Kynnet saattavat naarmuttaa päänahkaa pahastikin, jonka jälkeen iho on herkempi esimerkiksi tulehduksille. 

Hiukset ovat sähköiset
Sähköiset hiukset ovat myös talvisen ilman ongelma. Useimmiten sähköisyys johtuu siitä, että hiuksista on haihtunut kosteus. Sähköisiin hiuksiin kannattaa käyttää hoitoainetta, joka jätetään vaikuttamaan hiuksiin muutamaksi minuutiksi ennen sen pesemistä pois. 

Hiuksiin voi käyttää myös kosteuttavia öljytuotteita, jotka auttavat hiusta voimaan paremmin ja ehkäisevät sähköisyyttä. 

Hiuksia on vaikea muotoilla
Jos sinusta tuntuu, että hiuksesi eivät pysy kiharalla, voit olla käyttänyt liian voimakkaita muotoilutuotteita. Voimakkaampi pito erityisesti ohuissa hiuksissa ei olekaan parempi. Sen sijaan valitse hellävaraisia muotoilutuotteita ja kiinnitä kampaus kevyellä lakalla. 

Lue myös: Kärsitkö runsaasta hiustenlähdöstä? Asiantuntijat kertovat syyt ilmiöön

Lähde: Veckorevyn

Kilpailut

Uusimmat