Kuva: Fotolia

Kauneustuotteet, joita herkkäihoisen ei ikinä kannata käyttää

21.11.2017 14:15 - Katariina Auvinen

Väärät tuotteet aiheuttavat muun muassa punaisuutta ja kutinaa.

Tutkimusten mukaan melkein joka toisella suomalaisella on herkkä iho. Herkkä iho oireilee muun muassa punoittamalla, kuivuudella ja kutinalla. Erityisen paljon herkkä iho tarvitsee hoitoa talvikuukausien aikana, mutta jotta et aiheuttaisi enemmän hallaa ihollesi, kannattaa kauneustuotteisiin kiinnittää huomiota. 

Women´s Health -julkaisu listasi tuotteet, jotka eivät missään nimessä sovi herkkäihoiselle. 

1. Kasvojen kuorinta-aineet
Suurin osa kasvojen kuorinta-aineista sisältää vielä rakeita, joiden olisi tarkoitus irrottaa kuollutta ihoa. Tämä on kuitenkin aivan liian raju ja voimakas tuote, joka saattaa päinvastoin ärsyttää ihoa ja saada sen punoittamaan. Jos haluat käyttää kuorinta-ainetta, kannattaa panostaa rakeettomiin ja entsymaattisiin aineisiin. 

2. Kemialliset aurinkovoiteet
Aurinkovoiteita käytetään suojelemaan ihoa haitalliselta ultraviolettisäteilyltä. Voiteissa voi olla fysikaalinen tai kemiallinen aurinkosuoja, tai molemmat. Fysikaalinen suoja saadaan lisäämällä voiteeseen valkoisia väriaineita, kuten sinkkioksidia tai titaanioksidia. Ne suojaavat ihmistä heijastamalla auringonvalon ultraviolettisäteitä pois ihon pinnalta. Kemiallinen aurinkovoide sisältää muun muassa orgaanisia yhdisteitä, kuten bentsofenonia, kamferiyhdisteitä, sinnamaatteja ja salisylaatteja. Aineet imevät ultraviolettisäteitä ja muuttavat ne infrapunasäteilyksi eli lämmöksi, joka vapautuu ilmaan tai jonka verenkierto kuljettaa pois.Kemialliset aurinkovoiteet ärsyttävät helposti ihoa, joten asiantuntijat suosittelevat fysikaalista suojaa. 

3. Hajustetut vartalovoiteet
Julkaisun mukaan monet hajustetut voiteet voivat sisältää ainesosia, jotka ärsyttävät herkkää ihoa. Panosta tuoksuttomiin tuotteisiin. Hajustetuista voiteista kannattaa ostaa niitä, missä on luonnollisia ainesosia tai öljyjä. 

4. Alkoholillisia ihonhoitotuotteita
Herkkä iho on herkempi myös tulehduksille. Sen vuoksi esimerkiksi kasvoille voi nousta näppyjä, joista haluat varmasti mahdollisimman nopeasti eroon. Tällöin ei kuitenkaan kannata ostaa rasvaiselle iholle tarkoitettuja tuotteita, koska ne sisältävät monesti alkoholia. Alkoholi kuivattaa ihoa 

Lue myös: Vaihdoitko juuri ihonhoitotuotteesi? Tuote voi vaikuttaa vasta viikkojen kuluttua

Lähde: Women´s Health

Kilpailut

Uusimmat