Kuva: Fotolia

Tietyt kauneusrutiinit tekevät hallaa kasvoillesi - lue lista

30.11.2017 23:45 - Katariina Auvinen

Esimerkiksi puuvillainen tyynyliina aiheuttaa ryppyjä kasvoillesi.

Ennen nukkuumaanmenoa kannattaa kiinnittää muutamiin kauneusrutiineihin huomiota, jos haluat ehkäistä ikääntymisen merkkejä. On yleisesti tiedossa, että mahallaan tai pelkästään toisella kyljellä nukkuminen aiheuttaa ryppyjä kasvoihin, mutta esimerkiksi meikinpuhdistusaineet voivat myös olla haitaksi. 

Huffington Post -julkaisu listasi iltarutiinit, jotka saattavat tietämättäsi vanhentaa sinua. 

1. Nukkumisasento ja tietyn tyyliset lakanat 
Juuri mahallaan nukkuminen tekee erityisen hallaa kasvoillesi. Asiantuntijoiden mukaan paras nukkuma-asento on selällään nukkuminen. Julkaisun mukaan myös puuvillaiset tyynyliinat voivat aiheuttaa ryppyjä. 

2. Liian hellävarainen meikinpuhdistus
Ihotyyppi kannattaa ottaa huomioon meikinpuhdistusaineissa, mutta julkaisun mukaan huomio kannattaa kiinnittää siihen, että puhdistusaineet todellakin tekevät sen, mitä lupaavat. Jos koko päivän meikkisi on kiinnittynyt ihoosi, sen puhdistamiseksi ei riitä pelkkä hellä pesu. Sen sijaan poisto kannattaa aloittaa meikinpuhdistusliinoilla ja hellävaraisella puhdistusaineella. 

3. Makuuhuoneen lämpötila
Makuuhuoneen lämpötila kannattaa säätää hivenen kylmemmälle kuin muualla talossa. Liian kuuma kuivattaa ihoa ja voi aiheuttaa ihottumaa. 

4. Lisäät retinolia sisältävät tuotteet kasvoillesi heti kasvojen pesun jälkeen
Useat ikääntymistä ehkäisevät rasvat sisältävät monesti retinolia. Retinol voi kuitenkin ärsyttää ihoa, jos se lisätään heti meikinpuhdistuksen jälkeen. Odota, että ihosi on täysin kuiva ennen kuin lisäät rasvan. 

Lue myös: Lapsi rikkoi kaupan kosmetiikkaa yli 800 euron edestä - korvausvelvollisuus jakaa mielipiteet

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat