Kuva: Fotolia

Hanki vaatteet oikean kokoisina - katso mitkä ostetaan tiukkoina, mitkä hiukan isoina

06.01.2018 22:15 - Reija Saarinen

Esimerkiksi farkut kannattaa ostaa hyvinkin tiukkoina.

Vaatteiden ostaminen on joskus yhtä tuskaa. Etenkin oikean koon pähkäily saattaa toisinaan tuottaa harmaita hiuksia.

Jos olet joskus miettinyt sitä, ottaako pienemmän vai suuremman koon, kannattaa lukea tämä juttu. Alla on nimittäin muutama hyvä esimerkki siitä, missä koossa mitkäkin tuotteet kannattaa kaappiinsa hankkia.

Osta nämä hiukan suurina:

1. T-paita

Laadukkaat t-paidat ovat useimmiten täyttä puuvillaa, mikä tarkoittaa sitä, että se kutistuu noin 20 prosenttia pesussa. Siksi kannattaa ottaa kokoa suurempi paita, jotta välttyy ikävältä yllätykseltä.

2. Kauluspaita

Kauluspaita kutistuu myös noin 3 prosenttia pesussa. Siksi on turvallisempaa ottaa hiukan suurempi koko, jotta hihat eivät jää lyhyeksi.

3. Villapaita

Villlapaita on monessa suhteessa mukavampi, kun se on hiukan väljempää mallia. Sen lisäksi siihen jää tällöin tilaa kutistua.

4. Sukat

Sukatkin ovat puuvillaa ja kutistuvat siksi hiukean. Tämän vuoksi kannattaa ottaa suurempi koko.

5. Kesämekko

Mikään ei ole ikävämpää kuin se, että ostaa hiukan liian pienen hellemekon, joka ei istu kunnolla.

Osta nämä sen sijaan tiukkoina:

1. Farkut

Jos farkkujen päälle kiskominen tuottaa ongelmia sovituskopissa, on se hyvä. Farkut kannattaa ostaa sellaisina, että ne saa juuri ja juuri päälle. Tämä siksi, että niillä on tapana venähtää hiukan, ja jos ostaa sopivat heti, ovat ne pian suuret.

2. Treenihousut

Jos housuissa on vähääkään elastaania, ne venyvät. Siksi ei kannata ostaa liian isoja. Mitä enemmän niitä käyttää, sitä enemmän ne venyvät.

3. Polyesteripaidat

Polyesterisekoitus antaa periksi ja siksi se kannattaa ostaa mahdollisimman tyköistuvana. Näin se pysyy mallissaan pidempään.

4. Sukkahousut

Muutaman pesukerran jälkeen nyloni alkaa menettää joustavuuttaan. Se johtaa siihen, että etenkin polvien ja nilkkojen kohdalta sukkahousu venyy ja näyttää liian isolta. Sitä ei kukaan halua.

Lue myös: Aina samanlainen tyyli? 5 tapaa pukea farkut kiinnostavasti

Lue myös: Älä pilaa farkkuja pesemällä - katso miten pidät housut hyvänä pitkään

Lähde: Pure Wow

Kilpailut

Uusimmat