Kuva: Shutterstock

"Huulipuna kesti pitkän työpäivän ja railakkaan bileillan" - testasimme uutuuspunat eri budjeteille

29.01.2018 20:45 - Henna Koste

Hinta ei kerro paljoakaan huulipunan kestävyydestä.

Huulipuna kuuluu monen arkimeikkiin. Kauniin sävyn lisäksi arvostamme pysyvyyttä. Työpäivä ja juhlat sujuvat paremmin, jos meikkiä ei tarvitse olla lisäämässä vähän väliä. Jos et ole vielä löytänyt luottopunaa, kannattaa nyt olla kuulolla. Testasimme uutuushuulipunat eri hintaryhmissä. Päihittääkö kallein puna mennen tullen alle kolmen euron meikkituotteen?

Joli Rouge -huulipuna, Clarins

Sävy: 742

Hinta: 27,00 e

Clarinsin uudistuneen huulipunan luvataan antavan tehokasta kosteutusta jopa kuudeksi tunniksi. Lisäksi punan luvataan sisältävän runsaasti väriä. Itse harmikseni huomasin jo levityksen yhteydessä, ettei sävy ollutkaan se upea klassisen ruusunpunainen, vaan muuttui huulilla enemmän vaaleanpunertavaksi, kuten useat punaiset huulipunat ensimmäisellä levityskerralla.

Levitys oli helppoa huulipunan pehmeän ja "liukkaan" koostumuksen takia. Lopputuloksesta tuli helposti huolitellun näköinen punan muotoilun vuoksi. Väri ei kuitenkaan kestänyt täydellisesti työpäivää. Ruokailun ja kahvittelujen lomassa puna tarttui lasin reunaan. 

6/10

(kuva: Valmistaja)

Youngblood-huulipuna 

Sävy: Debalicious

Hinta: 31,70 e

Mineraalimeikkisarjan Youngbloogin huulipuna levittyy huulille hyvin ja tuoksuu ihanalta. Puna sisältää auringonkukkaöljyä ja viinirypäleen siemenuutetta. Luultavasti juuri näiden ainesosien ansiosta se tuntuu miellyttävältä huulilta, mutta toisaalta vaaleanpunainen sävy häviää nopeasti huulilta, jos ne ovat vähääkään kuivat. Huulipunaa on saatavilla 25 eri sävyä. 

6/10

(kuva: Valmistaja)

Lip Desire sculpting lipstick, IsaDora

Sävy:  54, Dusty Rose

Hinta: 15,50 e

IsaDora Lip Desire Sculpting Lipstickin luvataan olevan huulia muotoileva huulipuna, joka tuo huuliisi runsautta. Miellyttävän pehmeä koostumus sisältää hoitavia aineita, jotka kosteuttavat ja kiinteyttävät huulia, saaden huulet näyttämään täyteläisiltä ja sileiltä. 

Tykästyin heti kynänmuotoiseen putkiloon. Huulipunaa oli erittäin helppo levittää juuri kärjen muotoilun takia, joten sen kanssa pystyi ikään kuin rajaamaan huulet ennen kuin levitti punan koko huulille. Dusty Rose -sävy oli kylmän pinkkiin vivahtava, mutta myös murrettu väri. Sävy sopii hyvin juuri pakkaspäiviin. Huulipuna levittyi helposti ja se tuntui miellyttävältä huulilta. Puna ei kuivunut, mutta harmikseni huomasin sen pysyvyydessä ongemia. Punaa sai olla levittämässä suhteellisen usein. Tämä tuskin haittaa ihmistä, joka tykkää korjailla meikkiä suhteellisen usein, mutta minunlaiselle (aamulla meikki naamaan ja illalla kasvojen pesu) ihmiselle punan levittäminen useita kertoja päivässä ei toimi.  

7/10

(kuva: Valmistaja)

Huulipuna longlasting, Essence

Sävy: 12, head-to ma-toes

Hinta: 2,90 e

Tämän tuotteen luvataan peittävän täydellisesti ja levittyvän yhdellä sipaisulla tasaisesti. Kermaisen koostumuksen luvataan kestävän pitkään. Lisäksi valmistaja vannoo, ettei se kuivata huulten ihoa. Olen aiemmin käyttänyt tämän sarjan huulipunaa ja ollut tyytyväinen edulliseen tuotteeseen.

Nyt testasimme klassisen punaisen sävyn, joka vaati kyllä useamman sipaisun huulille peittävyyden takaamiseksi. Outoa on se, että tämä sävy tuntui itse asiassa kuivemmalta kuin ostamani toinen sävy. Kestävyys on kuitenkin tämän hintaiseksi huulipunaksi erityisen hyvällä tasolla. Hinta-laatu-suhteeltaan siis erinomainen puna!

7,5/10

(kuva: Valmistaja)

Kilpailut

Uusimmat