Kuva: Shutterstock

'Yksi kerros toi megatuuheat ripset' - testasimme 8 uutuusripsiväriä

13.11.2018 10:15 - Henna Koste

Ripsiväritestin tuloksena löytyi alle neljän euron yllättäjä ja kallis pettymys.

Ripsiväri on yksi kaikkien aikojen suosituimmista meikeistä. Vaikka ripsienpidennykset nousivat muutamia vuosia sitten supersuosioon, on perinteiset ripsivärit pitäneet pintansa. Pelkällä ripsivärillä loihdit kiireisenäkin aamuna silmiisi näyttävän ilmeen. 

Testasimme tuuheuttavat ripsiväriuutuudet eri budjeteilla. Arvioimme ripsivärit kouluarvosanoin asteikolla 4-10.

KICKS, Beauty Alluring Curve 17,90 €

Ripsiväri lupasi erotella yksittäiset ripset niin, että ne näyttävät tuuheammilta ja kaarevammilta. Kun avasin ripsivärin, sen harja kiinnitti heti huomioni; joko se on todella hyvä tai todella huono. Harja sisälsi edestä pienempiä harjaksia, jotka tuuhentuivat normaalin pituisiksi kauemmas mentäessä. Ensimmäinen kokeilukerta ei aiheuttanut wau-efektiä. Ripsiväri levittyi hyvin ja se pidensi ripsiä, mutta omat ripseni ovat hennot, vaaleat ja lyhyet, joten kaipaan ripsiväriltä erityisesti tuuheutta ja kestävyyttä. Tuuheutta ei siis syntynyt edes muutamilla kerroksilla. Ripsivärin laiton jälkeen huomasin, että väri levittyy helposti yläluomille pohjustusvoiteista ja puuteroinneista huolimatta. Omituisinta oli se, että pois pestessä väri tuntui jumahtaneen paikoilleen, eikä meinannut lähteä helposti pois.

Harja oli mukavantuntuinen, mutta muuten valitettavasti tästä tuotteesta ei tullut lemppariani. Sopii perusripsariksi, sellaiselle, joka toivoo pituutta ripsiin. Ei rasvaiselle iholle.

Arvosana 6

(kuva: Valmistaja)

SENSAI, Lash Volumiser Mascara 38°C, 38 €

Odotukset tätä kyseistä ripsiväriä kohtaan olivat suuret. Tuote lupaa ripsiin näyttävää runsautta, joka kestää säässä kuin säässä, mutta on helppo pestä pois pelkällä vedellä. Juuri kaikkea sitä, mistä itse liikunnallisena naisena haaveilen.

Laitoin ripsien taivuttamisen jälkeen ripsiin kerroksen väriä. Tässä vaiheessa kaikki sujui hyvin. Harja oli juuri sopivan kokoinen ja väri levittyi erittäin hyvin paakkuja jättämättä. Ripset näyttivät lähestulkoon täydellisiltä. Puolen minuutin odottelun jälkeen jouduin kuitenkin pettymään. Ripset nimittäin lässähtivät yllättäen kokonaan, eikä taivutuksesta ollut enää mitään iloa. Näytti oikeastaan siltä, kuin minulla ei olisi ollut ripsiväriä lainkaan. Saman huomasivat myös pari muuta ripsiväriä kokeillutta naista.

Ripsiväri jäi kuitenkin meikkipussiin, koska alaripsiin sillä saa loihdittua täydellistä näyttävyyttä. Kallis ripsiväri toki pelkille alaripsille.

Arvosana 6,5

(kuva: Valmistaja)

LUMENE, Birch Mascara, 21,90€

Kaunis pakkaus miellytti jo heti aluksi. Ripsiväri sisältää suomalaisesta koivusta valmistettua luonnollista hiilipigmettiä, joka on jo itsessään iso plussa. Tuuheuttava ja kaarevoittava ripsiväri lupaa intensiivisen mustat ripset. Toki ripsistä mustat tulikin, mutta odotuksiin nähden lopputulos oli hieman vaisumpi. Kiireisenä aamuna uudenlaisen kaarevan ja hieman pienemmän harjan käyttöön ei meinannut olla aikaa, mutta muutaman käyttökerran jälkeen ripsivärin sutiminen ilman sotkemista alkoi onnistua. Kaarevuudesta jäin vain haaveilemaan, sillä ripset läsähtivät nopeasti maskaran sutimisen jälkeen. Myöskään tuuheuttava vaikutus ei tehnyt valtavaa vaikutusta. Hyvä arkiripsari kaunista designia ja luonnollisuutta arvostavalle. 

Arvosana 7

(kuva: Valmistaja)

RIMMEL, Scandaleyes Wow Wings Mascara 8,90€

Huokean hinnan vuoksi minulla oli pienet epäilykseni. Ripsiväri osoittautui kuitenkin todella hyväksi. Hinta-laatusuhde oli enemmän kuin kohdillaan. Ripsiväri levittyi tasaisesti, eikä ikäviä paakkuja jäänyt. Harja oli ohut ja miellyttävä. Pirteä pakkaus tuo väriä meikkipussiin. Ensimmäisen putkilon käytettyäni, ostan todennäköisesti toisen samanlaisen.

Arvosana 8

(kuva: Valmistaja)

Kilpailut

Uusimmat