Kuva: Shutterstock

"Väri pysyi kauniina pitkään" - Testasimme mattapunat, voittajaksi nousi alle neljän euron yllättäjä

18.02.2019 21:15 - Katariina Auvinen

Hinta ei kerro kaikkea huulipunan kestävyydestä.

Mattahuulipunat ovat nousseet viime vuosina yhä suositummaksi kosmetiikkatuotteeksi. Ensimmäinen mattapunien pioneeri, jos näin voi sanoa, oli Kylie Jenner, joka on suosinut muun muassa nuden eri sävyjä huulillaan.

Voice.fi selvitti, mitkä ovat tämän kevään kuumimmat ja parhaimmat mattapunat. Voittajaksi selvisi hieman yllättäenkin markkinoiden yksi edullisimmista tuotteista. 

Smashbox, Metallic Matte lipstick

Sävy: Pearl Please

Hinta: 24,00 euroa

Tuote lupaa vedenkestävän tuloksen, joka kestää virheettömänä lähes kahdeksan tunnina ajan. Nestemäisen huulipunan edistyksellisen polymeeritekniikan ansiosta sen pitäisi pysyä paikoillaan erinomaisesti. 

Metallinen ja vaalea sävy on kaunis ja vähintäänkin mielenkiintoinen. Tosin haastava vähänkään kuivien huulien kanssa, sillä kaikki uurteet näkyvät heti. Vaaleasta rajauskynästä olisi paljon iloa tämän huulituotteen kanssa. Smashbox levittyy huulille kohtalaisen hyvin. Uskon, että toisen sävyn kanssa ei olisi näin armotonta. Tunnin parin päästä väri on nimittäin huulilla niin epätasaisesti, että ei auta kuin sutia sitä lisää. Metallisävy taipuu yllättävän hyvin myös arkityyliin. 

Arvosana: 7-/10 

(kuva: Valmistaja)

 

 

Lumene, Nordic Seduction Matte lipstick

Sävy 5, Aamukaste

Hinta: 9,85 euroa

Tuote lupaa runsaspigmenttisen mattahuulipunan, jolla saa aikaan myös peittävän lopputuloksen. Täyteläisen ja kevyen koostumuksen ansiosta huulipunan kerrotaan levittyvän huulille tasaisesti.

Huulipuna lunasti levitysvaiheessa lupauksensa ja lopputulos tuntui kevyeltä, levittyi tasaisesti ja huulet jäivät mattapintaisiksi. Puna näytti kauniilta jo yhden kerroksen jälkeen, mutta lopputulos pysyi siistinä myös sen, kun levitin tuotetta heti hieman lisää. Huulipuna tuntui miellyttävältä kuiville huulille.Päivän mittaan mattapuna kului ja lähti halkeilemaan jonkin verran, ja tuotteen lisääminen oli haastavaa aamulla levitetyn kerroksen päälle, jolloin rohtumat korostuivat. Annan tuotteelle ehdottomasti uuden mahdollisuuden keväällä, kun talven kylmät ilmat ovat ohi. Erityisesti annan tuotteelle plussaa kauniista oranssista sävystään, joka sopii niin kevääseen mutta myös juuri nyt, kalpealle iholle.

Arvosana: 7+/10

(kuva: Valmistaja )
Clinique, Pop Matte Lip Colour + Primer

Sävy: 07, Pow pop

Hinta: 26,00

Huulipuna lupaa kestää huulilla hyvänä jopa kahdeksan tunnin ajan. Omalla kohdallani suuri lupaus ei kuitenkaan aivan täyty. Sipaisen punaa huulille aamulla ennen töihin lähtöä. Se levittyy kauniisti ja väri on intensiivinen. Plussaa tulee myös siitä, että puna ei kuivata huulia, vaan jää ihanan pehmeäksi, silti mattapintaiseksi.

Aamun ensimmäinen kahvikupillinen kuitenkin paljastaa totuuden. Punaa irtoaa kupin reunaan ja väri alkaa haalistua huulilta. Tosin pisteet siitä, että kuluminen on maltillista, eikä kaikki lähde kerralla pois, vaan punaa on huulilla edelleen, pelkästään haalistuneempana. Puna siis pysyy huulilla hyvin ilman syömistä tai juomista, mutta kahdeksan tunnin kestoa en uskalla luvata.

Sävy on kaunis ja koostumus ihanan pehmeä. Ainoa miinus tuleekin pelkästään kestävyydestä.

Arvosana: 7 ½/10

(kuva: Valmistaja )

Kilpailut

Uusimmat