"Väri pysyi kauniina pitkään" - Testasimme mattapunat, voittajaksi nousi alle neljän euron yllättäjä

18.02.2019 21:15 - Katariina Auvinen

IsaDora, Perfect matt lipstick

Sävy, 04, Hot coral

Hinta: 13,00 euroa

Huulipunan luvataan levittyvän helposti huulille, antavan satiinimaisen lopputuloksen, kosteuttavan huulia ja pysyvän paikoillaan koko päivän.
Tuote täyttää suurimman osan lupauksista. Puna levittyy huulille hetkessä ja sisältää runsaasti pigmenttiä. Tuote tuntuu huulilla kevyeltä, pehmeältä ja hoitavalta. Kestonsa puolesta puna ei täysin täytä odotuksiani. Vesilasin reunaan jää punaiset suukkojäljet vielä pitkään levittämisen jälkeen. Tarkastan myöhemmin, ettei puna ole levinnyt hampaisiin. Tuote tuntuu silti ihanan laadukkaalta. Plussaa tulee myös keskivertoa arvokkaammasta huulipunakotelosta, jossa on magneettinen sulkumekanismi.

Tuote sai kiitosta myös siitä, että punaa pystyi lisäämään useitakin kerroksia, eikä se näyttänyt huulilta rumalta. 

Arvosana: 9-/10

(kuva: Valmistaja )

Estee Lauder, Pure Color Envy Matte Sculpting Lipstick

Sävy: 330 Decisive Popp

Hinta: 39,00 euroa

Täyteläisen ja muotoilevan huulipunan luvataan kestävän huulilla jopa kuuden tunnina ajan. Tämä klassinen puna pääsi heti tulikokeeseen, kun kokeilin sitä ensikertaa juhlapäivänä ja levitin sen tulipalokiireellä. Huulipuna levittyi yhteistyökykyisesti. Sen koostumus oli juuri sopiva, ja se pysyi paikallaan vauhdikkaan juhlaillan. Väri ei myöskään karkaa helposti huulilta, vaikka rajauskynääkään ei käyttäisi. Enkä löytänyt sitä edes hampaistani, kun ennätin vilkaista peiliin. Mainio luottopuna, kuten tällä hintaan sopii toivoakin.

Arvosana: 9/10

(kuva: Valmistaja)

H&M, Matte Lip Cream

Sävy: Hot Chocolate

Hinta: 9,99 euroa

Nestemäinen puna lupaa mattapintaisen lopputuloksen. Toivon todella paljon, että tuote lunastaisi lupauksensa, sillä rakastun ruskeaan sävyyn välittömästi. Punan kerrotaan sisältävän runsaasti pigmenttiä ja, että se on helppo levittää samettiseksi sekä mattapintaiseksi yhdellä vedolla. Tuote on ketjumerkin punaksi yllättävän laadukkaassa hylsyssä. Huulipuna tuoksuu miellyttävältä, ylelliseltä. Ruskeaa rajauskynää ei ole tähän hätään, mutta se ei haittaa. Huulipuna levittyy huulille hyvin, kestää monen tunnin ulkoilun ja näyttää vielä illallakin hyvältä. Rajauskynän kanssa tämä päihittää varmasti kaikki punani.

Arvosana: 9+/10

(kuva: Valmistaja)

Korres, Morello matte lipstick

Sävy: 54 Classic red

Hinta: 28,00 euroa 

Huulipunan luvataan antavan huulille uskomattoman täyteläisen ja pitkäkestoisen värin yhdellä sipaisulla. Koostumuksen kerrotaan olevan kermainen, kevyt ja kosteuttava.

Puna täyttää useimmat odotukset loistavasti. Täyteläinen väri levittyy huulille kuin itsestään ja jättää huulet pehmeiksi. Puna tuntuu huulilla ihanan kevyeltä ja vaikuttaa erittäin laadukkaalta. Odotin kestävyydeltä vielä enemmän, vaikka väri säilyi huulilla useita tunteja. Puna myös kuivatti hieman huulia ja punaa piti lisätä useamman kerran päivän mittaan. 

Arvosana: 9+/10

(kuva: Valmistaja)

Essence, Colour Boost Mad about matte

Sävy: 09 Magnetic gloom

Hinta: 3,49 euroa 

Tuote on nestemäinen huulipuna, joka lupaa voimakkaan mattapintaisen lopputuloksen, joka ei tahraa kuivuttuaan ja pysyy muuttumattomana huulilla koko päivän. 
Huulipuna levittyi siististi ja jo yksi kerros riitti punaamaan huulet kauniisti. Tuote kuivuu huulille nopeasti ja levittäminen vaatii tarkkuuta, joten kiireisten aamujen pelastajaksi en tätä tuotetta suosittelisi. Kokeilin huulipunaa niin huultenrajauskynän kanssa kuin ilmankin, ja pidin molemmista lopputuloksista. Ennen levittämistä annoin huulirasvan ihmeytyä huulille jonkin aikaa.
Lopputulos pysyi kauniina läpi päivän, vaikka huuleni ovat talven kuivattamat. Tuote lupaa tahraamattoman lopputuloksen ja tämä piti paikkaansa. Kahvikuppien reunat pysyivät siistinä ja huulipuna kesti päivän mittaan juodut kahvit ja vesilasilliset hyvin. Syömisen jälkeen huomasin kulumista huulten sisäosasta, mutta tämänkään jälkeen tuote ei näyttänyt varsinaisesti huonolta huulilla. Huulipunan hyvästä kestosta kertoo myös se, että suihkun jälkeen huomasin punan jäämiä, jolloin piti turvautua meikinpoistoaineen apuun.
Erinomainen tuote, jolla on timantinkova hinta-laatusuhde. Tuote jää käyttöön ja suosittelin punaa myös juhliin valmistautuvalle työkaverilleni.

Arvosana: 9 ½/10

(kuva: Valmistaja)

Lue myös: "Huulipuna kesti pitkän työpäivän ja railakkaan bileillan" - testasimme uutuuspunat eri budjeteille

Lue myös: "Iho pysyi tasaisena ja kiiltämättömänä koko päivän" - testasimme 7 suosittua meikkivoidetta

Lue myös: 'Yksi kerros toi megatuuheat ripset' - testasimme 8 uutuusripsiväriä

Kilpailut

Uusimmat