Kuva: Shutterstock

Nainen, tiedätkö milloin olisi syytä aloittaa anti-age-tuotteiden käyttö?

18.05.2019 16:15 - Karoliina Kotala

Anti-age-tuotteiden tarkoitus on muun muassa hidastaa vanhenemisen merkkien syntymistä.

Vaikka ikääntyminen ei olekaan asia, jota vastaan tulisi taistella, on hyvä tietää, milloin niin sanottuja anti-age-tuotteita olisi hyvä alkaa käyttää kosmetiikassa. Anti-age-tuotteiden tarkoitus on nimensä mukaisesti paitsi hidastaa ihon vanhenemista, niin myös häivyttää jo tulleita juonteita ja suojata ihoa.

Harva tietää, että tapa, jolla ihoa hoidetaan kolmekymppisenä vaikuttaa merkittävästi siihen, miltä iho tulee loppuelämän ajan näyttämään. Kaksikymppisenä on silti hyvä aloittaa jo säännölliset ihonhoitorutiinit ja suojata ihoa erityisesti auringon haitoilta. Kolmekymppisenä ihon kollageenin muodostus ja määrä alkavat vähetä ja sen vähennyttyä sitä on vaikea saada takaisin. Siksi anti-age-tuotteet ovat hyvä valinta jo kolmekymppisenä, sillä ne sisältävät usein retinolia, jota olisi hyvä löytyä ainakin yövoiteesta. Muista myös säännölliset kuorinnat ja valitse kuorintatuotteita, jotka sisältävät glykolihappoa, sillä ne kirkastavat parhaiten ihoa.

Neljä- ja viisikymppisenä ihonhoidossa tärkeää on riittävä kosteutus. On kuitenkin hyvä muistaa, että pelkällä kosmetiikalla ihoa ei saa hehkumaan, vaan siihen on monta vaikuttavaa tekijää, yhtenä tärkeimmistä terveellinen ja hyviä rasvoja sisältävä ruokavalio. Myös stressi, liian vähäinen uni ja liian vähäinen veden nauttiminen vaikuttavat vanhentavasti ihoon.

Lähde: Women’s Health Magazine

Lue myös: Mekko, joka on tänä kesänä supertrendikäs - juju on rintojen kohdalla

Kilpailut

Uusimmat