Kuva: Shutterstock

Mitä naisen vaatekaapista olisi hyvä löytyä? Suomalaissuunnittelija kertoo

18.03.2020 12:15 - Reija Saarinen

Vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimon mukaan kaappiin kannattaa hankkia vaatekappaleita, jotka kestävät aikaa.

Vaatesuunnittelija Riikka Ikäheimo, 30, kannustaa naisia hankkimaan kaappiin pikamuodin sijaan vaatteita, jotka todella kestävät aikaa. Kun panostaa materiaaliin ja ajattomiin vaatekappaleisiin, on kaappi aina tyylikäs. 

- Toivon todella, että ihmiset hankkisivat kaappiin asioita, jotka kestävät aikaa. Itse ostan esimerkiksi vähän ja suurella ajatuksella. Kaikki ne vaatteet, jotka kaapistani löytyvät, ovat sellaisia, joista todella tykkään ja joita pidän, Ikäheimo kertoo Voicen haastattelussa.

Ikäheimon mukaan ajattomia vaatekappaleita ovat muun muassa t-paidat.

- Itselläni on esimerkiksi kaapissa pari hyvää t-paitaa. Niitä voi yhdistää niin farkkujen kuin jakkupuvunkin kanssa. Sen lisäksi kaapissani on jakkuja, sillä sellainen on päälläni lähes aina. Myös mekkoja on hyvä olla muutama. Kannattaa myös muistaa, että mitä simppelimpi kaapin väripaletti on, sen helpompaa vaatteiden yhdistäminen on. 

Moni nainen on tottunut ajatukseen, että pikkumusta on sellainen, joka on hyvä hankkia kaappiin erilaisia tilaisuuksia varten. Ikäheimon mukaan klassinen mekko on hyvä omistaa, mutta väriä voi vaihtaa. 

- Aina mekon ei tarvitse olla musta. Myös valkoinen on oikein hyvä ja klassinen vaihtoehto. Kunhan asu on klassisen yksinkertainen, sitä voi muokata hurjasti erilaisilla asusteilla. Myös housupuku on hyvä valinta. Sekin toimii monessa tilanteessa, Ikäheimo vinkkaa. 

Lue myös: Suomalaisnaisilla on yksi ajatus, joka nousee esiin juhlapukuostoksilla - voitko kenties samaistua?

Kilpailut

Uusimmat