Kuva: Shutterstock

Suomalaisten juhlapukeutumisessa on tapahtunut muutos - katso, millaisia asuja nyt suositaan

26.05.2020 12:45 - Reija Saarinen

Uusi arkijuhlatyyli ei ole kertakäyttömuotia.

Tuleva kesä on monen juhlia suunnittelevan osalta haastava ja erikoinen. Koronarajoitusten vuoksi moni on päättänyt pitää juhlansa vain perhepiirissä, osa sen sijaan on siirtänyt juhlat tulevaisuuteen.

Jos kuitenkin jonkinlaiset juhlat on tänä kesänä luvassa, lienee syytä katsastaa hieman kuluvan kesän juhlamuotia. Siinä on nimittäin tapahtunut ihana muutos. Nyt nimittäin panostetaan monikäyttöisyyteen. 

– Nostaisin tämän kesän juhlapukeutumisen trendiksi monikäyttöisyyden. Vaatteita tai kenkiä ei nyt hankita vain yhtä tilaisuutta varten. Hyvä esimerkki monikäyttöisestä vaatteesta on kukallinen kesämekko. Sama mekko muuntautuu asusteita, kenkiä ja laukkua vaihtamalla joko juhlapuvuksi, arkivaatteeksi tai jopa hellepäivän ranta-asuksi, S-ryhmän vähittäiskaupan valikoimapäällikkö Nina Paavilainen kuvailee.

Täysmusta ei ole enää se ainoa luottoväri, vaan suomalaiset käyttävät nykyisin rohkeasti printtejä ja värejä pukeutumisessaan. Kesää kohden varsinkin pallo- ja kukkakuosit lisääntyvät ja niitä nähdään mekkojen lisäksi farkkutakeissa, housuissa, shortseissa ja lippalakeissa.

– Juhlafiilikseen voi vaikuttaa vaatteiden materiaalivalinnoilla. Yhdessäolosta on helpompi nauttia, kun asua ei tarvitse koko ajan varoa. Esimerkiksi neulosmekko ei rypisty, joten se näyttää hyvältä vielä illan vaihtuessa yöksi. Neulosmekko ei myöskään joudu hylättyjen vaatteiden joukkoon, jos kakkupalanen kierähtää lautaselta helmoille. Mekko omaan pesukoneeseen, kesätuuli kuivaa hetkessä ja ollaankin valmiita seuraaviin kekkereihin, Paavilainen toteaa.

Juhlavan asukokonaisuuden viimeistelee oikea kenkävalinta. Korkokenkien ja avokkaiden ohella nyt kesäjuhliin voi astella sandaaleissa. Myös lenkkari voi olla juhlakenkä, kunhan pitää huolen siitä, että kengät ovat siistit. Hyvä juhlakäyttöön soveltuva lenkkari voi olla esimerkiksi malli, josta löytyy kultaisia koristeluja. 

Lue myös: Tässäkö ovat Suomen värikkäimmät pukeutujat? Katso inspiroivat muotikuvat!

Lue myös: Anne, 29, on tyylivaikuttaja, jota Voguekin hehkuttaa - rakastaa myös Suomi-muotia

Kilpailut

Uusimmat