Kuva: Shutterstock

Saatat vaurioittaa hiuksiasi tietämättäsi - 8 mokaa, joita kannattaa vältellä

27.06.2021 11:15 - Minttu Tikkanen

Ovatko nämä niksit jo hallussa?

Moni tekee tietämättään hallaa hiuksilleen. Asiantuntijat listasivat mihin ansoihin ei kannata kompastua.

Oletko sortunut näihin?

1. Älä harjaa märkänä. Märkänä hiukset ovat erityisen hauraat, joten silloin harjaaminen repii ja vaurioittaa niitä enemmän. Jos välttämättä haluat harjata märkänä, tee se harvalla kammalla tai joustavapiikkisellä harjalla. Asiantuntijat suosittelevat, että hiusten harjaamista kannattaa kokeilla silloin, kun olet juuri levittänyt hoitoaineen suihkussa. Se on hellävaraista, levittää hoitoaineen tasaisemmin ja tekee hiuksista myös kiiltävämmät ja pehmeämmät. 

2. Vaihda ponnarin paikkaa. Useimmilla on päivästä toiseen sama totuttu paikka poninhännälle tai nutturalle. Paikkaa kannattaisi kuitenkin vaihdella, sillä muutoin aiheutat suuren kulutuksen ja kuormituksen tiettyyn kohtaan päätäsi. Pahimmillaan siitä voi seurata hiusten harveneminen poninhännän sitomiskohdasta. Hiuslenksuissa kannattaa suosia sellaisia, joissa ei ole metalliosia, sillä ne kuluttavat hiusta entisestään.

3. Älä nuku märillä hiuksilla. Meistä jokainen varmasti sortuu toisinaan siihen, että köllähtää iltasuihkusta suoraan sänkyyn. Niin ei kuitenkaan kannattaisi tehdä. Märkien hiusten muhiminen lämmintä tyynyliinaa vasten koko yön ajan voi lisätä päänahan hilsettä. 

4. Rajoita proteiininaamioiden käyttöä. Proteiininaamiot ovat hiuksille ravitsevia ja korjaavia, mutta moni innostuu niistä liiankin kanssa. Jos proteiininaamioita haluaa käyttää säännöllisesti, pitäisi muistaa myös vastapainoksi riittävä kosteutus, muuten naamio voi jättää hiukset kuiviksi ja hapertuneiksi. Hoitoaineen ja ravitsevien naamioiden kanssa olisikin syytä vuorotella.

5. Värjää vain tyvi. Jos olet keskellä värjäysoperaatiota, kannattaa unohtaa värin läträäminen latvoihin. Usein tarvetta on vain tyvikasvun värjäämiselle ja silloin kannattaa välttää turhaan kuivattamasta värillä latvoja. Lopputuloksesta voi myös tulla epätasainen, jos latvat saavat väriä aina uudelleen ja uudelleen jokaisella uuden tyven värjäyskerralla. 

6. Vältä syväpuhdistavan shampoon koukku. Syväpuhdistava shampoo saa hiukset tuntumaan nimensä mukaisesti puhtaammilta pidempään. Syväpuhdistavaa shampoota kannattaisi kuitenkin käyttää vain noin kerran kuukaudessa ja silloinkin hyvän kosteutuksen kera, sillä se tuhoaa myös hiusten hyviä öljyjä, jotka auttavat hiusta pysymään vahvana ja terveenä.

7. Suojaudu kloorilta. Jos olet innokas uimahallikävijä, kannattaa muistaa tämä kikka. Kloorivesi haalistaa hiusväriä, joten hiukset kannattaa ehdottomasti pestä hanavedellä heti kloorissa uiskentelun jälkeen. 

8. Hanki hiustenkuivaimeen suutin. Pieni muovinkappale ei ole tehty pelkästään helpottamaan ilman suuntaamista hiuksiin, vaan myös luomaan pieni välimatka latvojen ja polttavan kuuman ilman väliin. Hiuksillesi on siis hellävaraisempaa pitää hiustenkuivaimessa aina myös erillistä suutinkappaletta.

Lue myös: Ovatko hiuksesi vaurioituneet? Helppo testi paljastaa heti

Lue myös: Vuoden kuumin hiusväri päästää Sarah Hylandin kiharat oikeuksiinsa - fanit vertaavat suosikkiartistiin

Lähde: Glamour

Kilpailut

Uusimmat