Kuva: Shutterstock

Kertooko tämä koronan väistymisestä? Prismassa yhden tuoteryhmän suosio räjähti

27.07.2021 21:15 - Henna Koste

Tiettyjen tuotteiden myynti pysähtyi keväällä 2020 kuin seinään, mutta nyt muotiosastolla käy kuhina.

Kuluneen vuoden aikana juhlavaatteesi ovat saaneet luultavasti roikkua vaatekaapissasi odottamassa kekkereitä. Tänä keväänä ja kesänä muotiin ja pukeutumiseen on kuitenkin panostettu merkittävän paljon - ainakin Prisman asiakasryhmässä. Lasten kouluvaatteiden lisäksi juhlavaatteilla on ollut eniten kysyntää.

- Kehityssuunta on meidän näkökulmastamme looginen, sillä viime keväänä koululaiset määrättiin kotikouluun, eikä uusille kevätvaatteille ollut tarvetta tavallisissa määrin. Myös miesten muodissa on nähty kovia kasvulukuja, sillä miesten sisäpukeutuminen on kasvanut 34 prosenttia verrattuna viime vuoteen,  Prisman käyttötavarakaupan myyntijohtaja Päivi Hole toteaa tiedotteessa.

Mekkojen myynti on kasvanut liki 60 prosenttia. (kuva: Prisma)

Myös koronapandemian alkaessa lopahtanut sukkahousujen myynti on selvässä kasvussa.

- Naisten pukeutumisessa selkein myynnin kasvu näkyy deniersukkahousuissa, joita on myyty jopa 44 prosenttia edellisvuotta enemmän. Niiden ja matkalaukkujen myynti pysähtyi täysin keväällä 2020, mutta nyt sukkahousuja on myyty vauhdilla. Pidämmekin deniersukkahousujen indeksiä eräänlaisena arjen palautumisen indeksinä, Hole kertoo.

Mekkojen myynnin kerrotaan nousseen marketissa viime vuoteen verraten liki 60 prosenttia. Miesten puvuntakkien myynti sen sijaan on noussut jopa 107 prosenttia. 

Lue myös: Pukeuduin viikon pelkästään Suomi-muotiin - kaikki asut miellyttivät silmääni, mutta opin jotain paljon tärkeämpää

Kilpailut

Uusimmat