Kuva: SHUTTERSTOCK

Pellavan suosio ei ota laantuakseen - 5 vinkkiä pellavaisten tekstiilien hoitoon

08.07.2023 20:15 - Rebekka Silvennoinen

Jos etsit mukavan vilposia ja tyylikkäitä kesävaatteita, on pellava materiaalisi.

Pellava on tällä hetkellä suositumpi materiaalina kuin koskaan ennen. Eikä ihme, sillä pellavaiset vaatteet ovat rentoja, mutta huokuvat silti tyylikkyyttä. Materiaalina pellava on kevyt ja hengittävä luonnonkuitu ja sopiikin siksi mainiosti kesäkauteen. 

Jotta pellavavaate pysyy tyylikkäänä, on sen pesemisessä omat niksinsä. Tässä muutama vinkki, jotta pellava pysyy käytössä siistinä mahdollisimman pitkään. 

Katse pesulappuun

Yleisohjeista huolimatta on tärkeää katsoa, mitä kyseisen pellavavaatteen pesulapussa lukee. Noudata aina oman tekstiilisi hoito-ohjetta. 

Puhdista tahrat

Puhdista pellavatekstiilin tahrat ennen sen laittoa pyykkikoneeseen. Pyri poistamaan tahrat tuoreeltaan käyttäen luonnonmukaisia tahrasaippuoita.

Pese erillään muista pyykeistä

Pellava tulisi pestä erillään muusta pyykistä, sillä varsinkin ensimmäisessä pesussa siitä irtoaa nukkaa. Muista tarkistaa pyykinpesukoneen nukkasihti pesun jälkeen. 

Kastele ennen pesua

Pellavavaate voidaan myös kastella ennen pesua. Silloin koneen annostelema vesi ei imeydy vaatteeseen ja vettä jää enemmän itse pesuun. Etenkin pellavafrotee kannattaa kastella ennen pesua.

Täytä kone vain puolilleen

Jotta pellava säilyisi sileänä eikä rypistyisi, kannattaa pesukone täyttää vain puolilleen sallitusta täyttömäärästä. 

Heti pois pyykinpesukoneesta

Poista pellavaiset vaatteet koneesta heti pesun jälkeen. Ripusta ne kuivumaan narulle esimerkiksi vaateripustimella. Vältä rumpukuivausta. Pellava kestää hyvin korkeita silityslämpötiloja, mutta tässäkin kohtaa kurkkaus pesulappuun on suotavaa. Myös höyrystin on pellavaiselle vaattelle oiva kaveri. 

Lue myös: Parhaat materiaalit vaatteisiin kesähelteillä - 5 materiaalia, jotka eivät tunnu hiostavilta

Lue myös: Uupuuko kesäjuhliin mekko? Inspiroidu Jennifer Garnerin ja Kylie Jennerin raikkaista korsettimekoista

Kilpailut

Uusimmat