Kuva: Shutterstock

Me Naiset: Tiesitkö, että ihotyyppi vaikuttaa hajuveden tuoksuun? Katso millainen sopii sinulle

18.12.2023 18:15 - Reija Saarinen

Vaikka ystävän hajuvesi miellyttäisi itseä, ei se välttämättä ole omaan käyttöön paras valinta.

Jokaisella meistä on omat mieltymyksensä, mitä hajuvesiin tulee. Usein uutta tuoksua etsiessä inspiraatiota voi etsiä esimerkiksi ystävän käyttämästä tuoksusta, mutta tämä ei välttämättä ole paras tapa. Tuoksuasiantuntija Sakari Penttinen nimittäin kertoo Me Naisissa, että ihotyypillä on myös väliä tuoksun kannalta. 

Penttisen mukaan eri tuoksuaineet erottuvat erilaisina eri ihotyypeillä. Hänen mukaansa esimerkiksi ihon rasvaisuus voi voimistaa makeita aromeja. Rasvaisella iholla toimivat hänen mukaansa hyvin raikkaat sitrus- ja aldehydituoksut.

Kuivalta iholta tuoksu katoaa muita nopeammin. Siksi kuivemmalle iholle sopivat itämaiset tuoksut, joissa on esimerkiksi hartsia. 

Artikkelin mukaan myös ihon lämpötilalla on merkitystä. Usein kylmästä kärsivällä ihon lämpötila on melko varmasti viileä, runsaasti hikoilevalla sen sijaan lämmin. Pentikäisen mukaan lämpimälle iholle käyvät kylmät tuoksuaineet, kuten laventeli ja ruusu, sekä raikkaat kukkaishedelmäiset aromit. Kylmälle iholle sopii kaikki lämmittävä, esimerkiksi vanilja ja patsuli. 

Lue myös: Miten hajuveden ostaminen onnistuu nettikaupasta? Kiinnitä huomiota tuoksunuotteihin

Lue myös: MTV: Suihkautatko hajuvettä kaulalle? Asiantuntija kertoo, ettei ehkä kannattaisi

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat