Topi Sorsakosken viimeinen albumi syntyi ystävien kanssa

29.10.2011 00:19 - Antti Granlund

Elokuussa keuhkosyöpään menehtyneen Topi Sorsakosken viimeinen albumi Tummansininen sävel ilmestyy tänään. Albumin teko oli sairastuneelle Topille tuskallinen prosessi.

Sorsakoski sairastui kesken levyn äänitysten, ja lauluosuudet oli taltioitava hänen kotonaan Ähtärissä. Apuun saapui veli Antti Tammilehto.

- Saatoimme olla viisi päivää tekemättä mitään, ja kun Topin kunto parani, ryhdyimme hommiin. Sitten saatoimme taas vain olla pari päivää, saunoa ja tehdä ruokaa. Olin vähän niin kuin housekeeper, Tammilehto kertoo.

Albumin mukana tulevassa 38-minuuttisessa dokumentissa Sorsakoski kertoo laulamisen olleen hänelle täyttä tuskaa. Hän oli kuitenkin hyvin päättäväinen levyn valmistumisen suhteen. Tammilehdon mukaan levyn nauhoituksissa ei kuitenkaan haluttu ajatella, pystyvätkö he tekemään albumia loppuun vai eivät.

- Emme ajatelleet sitä, onko tämä Topin viimeinen levy vai ei. Ainahan me olemme tehneet hommia niin kuin viimeistä päivää. Eikä siinä asian surkuttelu olisi vienyt asiaa yhtään eteenpäin.

Tummansininen sävel on ison orkesterin kanssa äänitetty albumi, jonka on tuottanut Sorsakosken vanha yhteistyökumppani Pedro Hietanen. Levyn orkesterisovituksista vastaa Arttu Takalo. Levy myi jo ennakkoon platinaa, eli yli 20 000 kappaletta.

Katso Tummansininen sävel -dokumentin teaseri EMIn sivuilta.

Kilpailut

Uusimmat