Apulanta ohitti The Beatlesin ennätyksen - ja Toni Wirtanen Toivo Kärjen

11.11.2011 09:05 - Antti Granlund

Apulanta-yhtyeen Pihtiote nousi eilen Suomen virallisen singlelistan kärkeen. Yhtye löi tempullaan The Beatlesin ennätyksen.

Pihtiote on Apulannan 21. listaykkössingle. Tällä sarjalla bändi löi The Beatles-yhtyeen legendaarisen ennätyksen. Beatles nosti vuosien 1964 ja 1970 välillä 20 singleään USA:n singlelistan huipulle ja on kaikkien aikojen eniten Yhdysvaltojen singlelistaykkösiä saavuttanut yhtye.

Suomessa Apulanta on täysin ylivoimainen. Esimerkiksi Danny on saanut uransa aikana kuusi singlelistaykköstä ja Juice Leskinen viisi.

- 21 listaykköstä on uskomattoman hieno saavutus. Se kertoo pitkän uran tehneen bändin kyvystä säilyttää sekä vanhat fanit että löytää jatkuvasti uusia kuulijoita, Tommi Kyyrä Musiikkituottajat ry:stä kommentoi.

Toni Wirtanen ohitti Toivo Kärjen

Apulannan laulaja ja pääasiallinen biisinikkari Toni Wirtanen ohitti Pihtiote-singlen myötä myös säveltäjä Toivo Kärjen listaykkösten määrässä. Suomessa ensimmäiset riittävän laajaan otantaan perustuneet levyjen myyntilistat laati vuonna 1951 Paavo Einiö Rytmi-lehteen.

Huomattava osa Toivo Kärjen menestysiskelmistä (esimerkiksi Siks' oon mä suruinen, Liljankukka, Köyhä laulaja) oli julkaistu jo ennen sitä, mutta YLE:n Populaarimusiikkiohjelmien toimittaja Josper Knutas arvioi, että jos vuotta 1951 edeltävät Toivo Kärjen todennäköisesti eniten myyneet sävellykset lisätään vuoden 1951 jälkeisiin, Kärki on saavuttanut säveltäjänä joko 20 tai 21 paalupaikkaa.

Kun Toni Wirtasen Apulannan kanssa levyttämiin listaykkössingleihin lisätään hänen Kaija Koolle säveltämänsa ykkössingle Vapaa, Wirtasen säveltäjänä saavuttamien listaykkösten määrä 22 ohittaa Toivo Kärjen saavutuksen.

Apulannan listaykkössinglet:
-Anna mulle piiskaa
-Mato
-Liikaa
-Mitä vaan
-Teit meistä kauniin
-Hallaa ep
-Torremolinos 2000
-Käännä se pois
-Viivakoodit
-Reunallat
-Kadut
-Saasta
-Pudota ep
-Pahempi toistaan
-Armo
-Koneeseen kadonnut
-Kesä ep
-Vauriot
-Ravistettava ennen käyttöä
-Vääryyttä!!1!
-Pihtiote

Kilpailut

Uusimmat