Jani Jalkanen: Välillä on parempia päiviä, välillä huonompia

22.01.2012 12:23 - Antti Granlund

Jani Jalkanen vieraili Matka 2012 -messuilla Iskelmän haastattelussa. Keskustelimme hänen kanssaan keikkailusta, Iskelmän vuosiäänestys -ehdokkuudesta ja siitä, vieläkö ihmiset tulevat keikkojen jälkeen keskustelemaan hänen kanssaan Kari Tapion kuolemasta.

Debyyttialbuminsa Matka jatkuu viime vuoden marraskuussa julkaissut Jalkanen on keikkaillut tiiviisti viime kuukaudet. Tulevien viikkojen aikana hänet voi nähdä muun muassa Vantaan Tulisuudelmassa, Helsingin Malmitalossa, Turun Galax Dancingissa, Enonkosken 130-vuotisjuhlavuoden konsertissa ja Iskelmä Gaalassa. Hän on myös ehdolla Iskelmän vuosiäänestyksessä Vuoden tulokas -sarjassa.

- On se siinä mielessä hienoa, että vaikka olen ollut tällä alalla kauan, olen nyt ensimmäistä kertaa ehdolla sooloartistina. Muuten vuosi on lähtenyt liikkeelle keikkailun merkeissä ja lunta luoden, Jalkanen naureskelee.

Jani Jalkasen isän Kari Tapion kuolemasta tuli joulukuussa kuluneeksi vuosi. Jalkanen kertoo, ettei asia enää pyöri hänen mielessään päivittäin, vaikka keikoilla ihmiset tulevatkin keskustelemaan asiasta.

- Totta kai välillä tulee sellaisia hetkiä, ettei jaksaisi aina puhua asiasta. Välillä on parempia päiviä, välillä vähän huonompia. Mutta nyt isän kuolema on alkanut poistua mielestä niin, etten enää ajattele sitä joka päivä, Jalkanen kertoo.

- Ihmiset ovat toki olleet erittäin korrekteja ja käyttäytyneet hienosti puhuessaan asiasta. Tosi useat ovat tulleet pahoittelemaan ja antamaan osanottonsa ja siitä on saanut paljon voimiakin. Yleensä se on vain kättely ja muutama lause, ja asia on sillä selvä.

Voit äänestää Jani Jalkasta Iskelmän vuosiäänestyksessä Vuoden tulokkaaksi tästä.

Kilpailut

Uusimmat