IL: Idols-voittajat avautuvat karusta arjestaan

06.03.2012 17:53 - Antti Granlund

Idols-voittajat Martti Saarinen ja Koop Arponen kertovat Iltalehden haastattelussa musiikkityöläisen arjesta tosi-tv-ohjelman kirkkaiden valojen sammuttua.

Idolsin tuoma huuma on laskenut viime vuosien aikana merkittävästi, eikä kisan voitto nykyään enää tarkoita edes automaattista kultalevyä. Martti Saarinen on Iltalehden mukaan kuitenkin pystynyt elättämään itsensä musiikilla keikkailemalla yökerhoissa, laivalla, kauppakeskuksissa ja yksityiskeikoilla.

Aina yleisöä ei ole tullut paikalle kuin kourallinen.

- Olimme keikalla Huittisissa, ja paikalla oli vain noin 15-20 ihmistä. Ei siinä sitten mitään. Vedimme keikan ja kättelin kaikki kuuntelemaan tulleet. Keikka oli varmaan yksi parhaista, sääli ettei sitä ollut todistamassa kovin moni ihminen, Saarinen kertoo.

Vuonna 2008 Idolsin voittanut Koop Arponen kertoo lähteneensä nöyrällä mielellä musiikkibisnekseen, eikä arki tästä syystä iskenyt rajusti häntä kasvoille. 

- Uskon, että jokaisella artistilla on ollut hetkiä, jolloin on soitettu tyhjälle salille. Siinä pitää vain miettiä, että ihmisiä on tarpeeksi, mutta sali liian iso, Arponen toteaa.

Arponen lähti levy-yhtiöstään puolitoista vuotta sitten, koska omien sanojensa mukaan halusi tehdä omannäköistä musiikkia. Nykyään hän vaikuttaa yhtyeessä nimeltä Flute of Shame.

Lähde: IL

Kilpailut

Uusimmat