Emma Salokoski teki hypyn tuntemattomaan

23.04.2012 09:16 - Antti Granlund

Emma Salokoski Ensemblen kolmas albumi Valoa pimeään julkaistaan 9. toukokuuta.

Levyn kerrotaan sisältävän akustista ja ilmavaa popmusiikkia. Siitä ensimmäisenä esimerkkinä oli maaliskuun lopussa ilmestynyt ensimmäinen single Dalai Lama. Salokoski on sanoittanut suuren osan albumin kappaleista, jotka kertovat tarinoita rakkaudesta, itsensä etsimisestä ja kaipauksesta.

- Tulin pisteeseen, jossa oli pysähdyttävä miettimään, mikä minulle oikeasti on tärkeää ja mitä haluan sisimmiltäni ilmaista. Pohdinnan seurauksena tein uhkarohkean hyppäyksen tuntemattomaan ja lopetin lähes kaikki muut työt kuin tämän levyn ja bändin parissa työskentelyn. Otin taukoa opettamisesta ja esiintymistä ja aloin kehittää itseäni kirjoittajana, Emma kertoo.

Valoa pimeään -albumin on tuottanut Emma Salokoski Ensemblessä soittava Tuomo Prättälä. Kappaleita levylle ovat Salokosken itsensä lisäksi kirjoittaneet muun muassa The Rasmuksesta tuttu Eero Heinonen, Tuomo Prättälä, Knipi sekä Louhivuoren perheestä Olavi, Kalevi ja Eva.

Salokoski on laulanut soolouransa ohella Quintessencessä ja toiminut aktiivisena jäsenenä funkyhtye Q-Continuumissa. Hän on myös vieraillut muun muassa Don Johnson Big Bandin, Husky Rescuen ja Sami Saaren levyillä.

Kuuntele Dalai Lama tästä.

Kilpailut

Uusimmat