Uusi levy uudisti Emma Salokosken

02.05.2012 14:40 -

Emma Salokosken uusi albumi Valoa pimeään ilmestyy ensi viikolla. Salokoski kertoo Iskelmän haastattelussa panostaneensa levyynsä todella paljon.

- Tein aika radikaalin vedon ja otin vuoden tauon kaikista opetushommista ja keskityin vain kirjoittamiseen ja levyn tekemiseen, Salokoski kertoo.

Emma Salokosken Valoa pimeään -levy yrittää tuoda lohtua pimeään, mutta silti muistuttaa synkkien asioiden tärkeydestä elämässä. Sinkkuna kuultu Dalai Lama on hyvä esimerkki siitä mitä uudelta levyltä voi odottaa.

- Tämä on ollut aivan äärettömän opettavainen prosessi. Kun aikaisemmin olen halunnut hajota moneen suuntaan ja olla hyvä kaikessa, niin tässä vaiheessa uraa huomaan, ettei minun tarvitse enää todistella mitään.

Salokoski kertoo levy-yhtiön vaihdon tuoneen hänelle tukea ja uskallusta. Kymmenen vuoden yhteistyö samojen ihmisten kanssa saattaa hänen mukaansa aiheuttaa kaavoihin kangistumista, mutta nyt uusien ihmisten kanssa työskentely on tuonut hänelle uusia ideoita. Salokoski sanoo löytäneensä kirjoitusvaihteen ja biisejä syntyi jo seuraavallekin levylle.

Emma Salokosken Valoa pimeään ilmestyy 9. toukokuuta.

Kilpailut

Uusimmat