Minne maailma kuljettaa - Yölinnun uusi single tänään ensisoitossa Iskelmässä

14.08.2012 06:20 - Antti Granlund

Yölintu julkaisee odotetun uuden albuminsa syyskuussa. Levyn nimikappale on tänään ensisoitossa Iskelmässä.

Kappale Minne maailma kuljettaa soi Iskelmässä ensimmäistä kertaa kello 12 uutisten jälkeen. Samanniminen albumi ilmestyy 28. syyskuuta.

Yölintu julkisti uuden kokoonpanonsa kesällä, kun Simo Silmu kertoi asiasta Iskelmän haastattelussa. Alkuperäismiehityksestä ovat mukana solisti Simo Silmu sekä hänen veljensä kitaristi Matti Silmu. Tuoreina jäseninä mukaan ovat tulleet rumpali Joni Leino, basisti Jari Luostari sekä kitaristi Jukka Harju.

- Erittäin hyvin bändi on hitsautunut yhteen. Täytyy käsi sydämellä myöntää, että välillä tuntee itsensä vähän turhaksi, kun muut ovat niin kovia ammattilaisia, Simo Silmu kertoi Iskelmälle kesäkuussa.

Vuoden vaihteessa uutisoitu välirikko yhtyeen vanhan kokoonpanon kanssa tuli Yölinnun faneille yllätyksenä ja herätti kysymyksiä yhtyeen tulevaisuudesta. Silmun mukaan uuden kokoonpanon kokoaminen on ollut kuitenkin kohtuullisen helppoa.

- Kyllähän siinä kaikenlaista pyöritystä oli, mutta uutta bändiä oli kuitenkin helppo lähteä kasaamaan, kun tunsimme niin paljon soittajia vuosien varrelta. Onhan yhtyeessä ollut miehistönvaihdoksia aikaisemminkin, eikä Yölinnussa ole enää vuosiin ollut muita perustajajäseniä kuin Matti ja minä.

Kilpailut

Uusimmat