Viktor Klimenko ja Kuunkuiskaajat yhteiskiertueelle - katso päivämäärät

24.08.2012 11:35 - Antti Granlund

Viktor Klimenko juhlistaa 50-vuotista uraansa konserttikiertueella. Mukana vieraana esiintyvät Kuunkuiskaaja.

Konserteissa kuullaan kappaleita Klimenkon pitkän uran varrelta sekä  hänen itsensä  esittämänä että yhdessä Kuunkuiskaajien kanssa. Kuunkuiskaajat esittävät myös omia suosituimpia kappaleitaan.

- Kiinnostukseni Kuunkuiskaajiin heräsi heidän Eurovisio-edustuksestaan. Edustuskappale oli aivan selkeästi mustalaisgenreä höystettynä karjalaisuudella. Koen heidän kanssaan samaa hengenheimolaisuutta monin tavoin ja ehdotin, että voisimme tehdä jotain yhdessä, Klimenko kertoo.

Emi julkaisee lokakuussa Viktor Klimenkolta juhlaboxin Emigrant - Riemuvuodet 1965-2012. Myyntiin tulee syksyllä myös uusi Legenda-albumi.

Viktor Klimenko on tullut tunnetuksi sekä laulajana sekä näyttelijänä. Hän edusti Suomea Euroviisuissa vuonna 1965 kappaleella Aurinko laskee länteen. Hänen läpimurtolevynsä oli vuonna 1970 ilmestynyt Stenka Rasin, joka julkaistiin yhteensä yli kuudessakymmenessä maassa. Suomessa sitä myytiin yli 50 000 kappaletta, jolloin se rikkoi maamme ensimmäisen platinalevyrajan.

Näyttelijänä Klimenko oli kiinnitettynä Helsingin kaupunginteatteriin. Hän näytteli muun muassa elokuvissa Vodkaa, Komisario Palmu sekä viimeisimpänä kauhuelokuvassa Sauna, jossa hän näytteli venäläisupseeria.

Kuunkuiskaajat on vuonna 2008 perustettu duo, jonka muodostavat Johanna Virtanen ja Susan Aho. Kuunkuiskaajat edusti Suomea vuonna 2010 Eurovision laulukilpailussa kappaleella Työlki ellää. He ovat myös kiertäneet maailmaa Värttinä-yhtyeen riveissä. Duo valmistee parhaillaan toista albumiaan.

Viktorin viimeiset kuiskaukset 2012 kiertue

7.9 Mikkeli / Mikaeli
8.9 Lappeenranta / Lappeenranta-sali
21.9 Turku / Logomo
28.9 Tampere / Tampere-talo
12.10 Joensuu / Karelia-sali
26.10 Oulu / Madetoja-sali
27.10 Kuopio / Musiikkikeskus
2.11 Seinäjoki / Seinäjoki-sali
10.11 Pori / Promenadisali

Kilpailut

Uusimmat