Näihin joululauluihin ei kyllästy - kuuntele 10 parasta

24.12.2012 10:00 - Mikko Räsänen - Luettu 36 513 kertaa

Iskelmän uutistoimitus istui miettimään joululauluja, jotka kestävät kuuntelua vuodesta toiseen.

Jouluisin soitetaan aina samoja petteripunakuonoja niin paljon, että monet klassiset joululaulut alkavat jo kyllästyttää. Iskelmän uutistoimittajat haastoivat toisensa miettimään joululauluja, jotka eivät vielä ole ylittäneet ärsytyskynnystä, vaan joita jaksaa yhä kuunella.

Mikon valinta:
Suvi Teräsniska - Hei Mummo
- Koskettava joululaulu, jolla on todella tärkeä sanoma, koska se muistuttaa ihmisiä isovanhemmista. Arjen kiireissä valitettavan monet eivät muista pitää yhteyttä suvun vanhuksiin, joista osa saattaa vielä olla yksinäisiä leskiä. Siksi olisi sitäkin tärkeämpää, että edes jouluna muistetaan myös isovanhempia, vaikka he olisivat kaukana tai huonokuntoisia. Ellei ole mahdollisuutta mennä käymään heidän luonaan, niin jo pienetkin eleet voivat piristää paljon. Lähettäkää kortti tai paketti, soittakaa jouluna ja antakaa kaikkien lastenkin tulla luurin ääreen vuorollaan kertomaan mummolle joulutervehdys.Katan valinta:
Nat King Cole - The Christmas Song

- Klassinen joulukappale, joka sopii mainiosti esimerkiksi joulupuuhien taustalle. Ihanan rauhallinen, ei käy korviin. Ei rämpytyksiä tai yksitoikkoisia jumputuksia, ja menee muulloinkin kuin vain jouluna!


Niinan valinta:
Mahalia Jackson - Silent Night, Holy NIght

- Tätä kuunnellessa ei voi muuta kuin pysähtyä, hengittää syvään ja hymyillä. Tämän laulun myötä maailmassa on rauha, ainakin hetken.

Rean valinta:
Rajaton - En etsi valtaa loistoa

- Rajattoman esittämänä tässä lempijoulukappaleeni. Jouluna on ihana herkistyä ja tämän laulun sanat koskettavat AINA, vaikka kappaleen on kuullut sata kertaa.

Helin valinta:
Carola - Nu Tändas Tusen Juleljus

- Rakastan rakastan kappaletta Nu Tändas Tusen Juleljus. Se on ihana klassikko, joka ei ärsytä vaan saa herkälle fiilikselle. Paras tulkinta, mitä kappaleesta olen kuullut on kolmivuotiaan tyttäreni veisaus.

Mikon valinta 1:
Aikakone: Hiljaisuus

- On trendikästä haukkua Maki Kolehmaista. Sauli Niinistön vaalibiisi, Robinin tuotanto ja Dingon tuore sinkkukappale Facebookissa ovat ylittäneet monien ärsytyskynnyksen. Ne ovat tehneet Makista helpon maalin kritiikille. Nyt on kuitenkin syytä antaa kehut Makille, sillä hänen vuonna 2003 Aikakoneelle tekemä joululaulu Hiljaisuus on kestänyt aikaa. Joululaulut ovat niin vakiintunut genre, että on todella vaikea tehdä uutta kappaletta, joka pystyisi millään tavalla kilpailemaan klassikoiden kanssa. Hiljaisuus on onnistunut tässä, sillä esimerkiksi Suvi Teräsniska ja Tuuli ovat viime aikoina tehneet omat versionsa kappaleesta.Mikon valinta:
Christina Perri: Something About December

- Tänä vuonna julkaistuista joululauluista tämä on minulle se ykkönen. Kappale tiivistää niin hyvin ne fiilikset, joita itse tunnen joulun lähestyessä ja koittaessa. Videokin on lämminhenkinen.

Karoliina valinta:
Irwin Goodman - Kop kop kop

- Vaikka hempeät sävelmät kuuluvat jouluun, on jostain syystä Irwinin rempseä jouluveisu ollut yksi suosikeista jo lapsuudesta asti. Iloinen ja kevyt komppi ja hauskat lyriikat kieltämättä hymyilyttävät vieläkin. Plussana kappaleessa sekin, ettei se ole soinut puhki.

Mikon valinta:
Vesa-Matti Loiri - Näin sydämeeni joulun teen
- Jos maailmaa hallitsisi hullu diktaattori, joka määräisi yhtä vaille kaikki joululevyt tuhottavaksi, toivoisin, että se jäljelle jäävä ainoa levy olisi Loirin Sydämeeni joulun teen. Vuonna 1988 ilmestynyttä levyä on myyty lähes 200 000 kappaletta, eikä syyttä. Loiri puhaltaa hillittömällä karismallaan klassisiin joululauluihin sellaisen tunnelman, ettei niihin kyllästy, vaikka samaa levyä soittaa joka joulu.

Kuuntele Iskelmää puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat