Tangomarkkinoiden finaalissa tunnettuja artisteja

17.06.2013 09:33 -

Osalla finalisteista on takanaan pitkä ura keikkailevana artistina ja levylaulajana.

Viime viikonloppuna Turussa käytiin Tangomarkkinoiden semifinaali, jossa valittiin kuusi nais- ja kuusi miesfinalistia. Finaaliin pääsivät:

- Mervi Kovero (Seinäjoki)
- Mia Leivo (Ylöjärvi)
- Johanna Louhivuori (Helsinki)
- Marianna Närhi (Tampere)
- Heidi Pakarinen(Lahti)
- Netta Skog (Koisjärvi)
 
- Bablo (Sauvo)
- Tero Heikari (Kouvola)
- Kalle Jussila (Mäntsälä)
- Leif Lindeman (Äänekoski)
- Kyösti Mäkimattila (Paattinen)
- Teo Turunen (Kitee)

Finalisteista kahdeksan on Tangomarkkinoiden ensikertalaisia. Osa on varsin kokeneita esiintyjiä.

Kokenein lienee Bablo-taiteilijanimellä tunnettu Marko Junnilainen. Häneltä on ilmestynyt kuusi albumia, joista yksi on myynyt kultaa. Bablolla on yli 20 vuoden kokemus keikkailusta.

Leif Lindemanin ura alkoi jo pikkupoikana vuonna 1991, kun hän osallistui Tenavatähti-laulukilpailuun. Aikuisena hän on keikkaillut ahkerasti ja julkaissut kolme levyä.

Myös Heidi Pakarinen on kokenut esiintyjä. Hän voitti Lavatähti-kilpailun vuonna 1996 ja on osallistunut useita kertoja Tangomarkkinoille. Tämä on kolmas peräkkäinen vuosi, jolloin hän on päässyt Tangomarkkinoiden finaaliin.

Johanna Louhivuori on julkaissut Yona-taiteilijanimellä kolme albumia. Hän tekee itse suurimman osan biiseistään, joissa yhdistyy vaikutteita iskelmästä, jazzista, hiphopista ja reggaesta. Hänet palkittiin vuonna 2010 vuoden tulokkaan Emma-palkinnolla.

Tänä vuonna Tangomarkkinoilla käydään ensimmäistä kertaa erikseen naisten ja miesten finaalit. Naisten finaali on torstaina 11. heinäkuuta ja miesten finaali lauantaina 13. heinäkuuta.

Kilpailut

Uusimmat