Iskelmäfestivaalin aloituspäivä huipentui Samuli Putron keikkaan

28.06.2013 13:10 -

Toisin kuin nuoruudessaan, tällä kertaa Samuli Putron ei tarvinnut esiintyä pahvihattu päässä.

Torstain aikana Himos Parkin alueella satoi vettä pariin otteeseen, mutta Samuli Putron keikan aikana yleisö pysyi kuivana.

Putron mukaan kesäfestivaaleilla sade ei haittaa kovin paljon, jos ilma kuitenkin pysyy lämpimänä. Omat haasteensa sadesää toki antaa artistille.

– Tottakai se pistää yrittämään enemmän. Yritän pitää ihmiset paikoillaan ja saada heidät katsomaan keikan loppuun. Ja keikasta saattaa silloin tulla todella hyvä, paitsi jos se menee yliyrittämiseksi, Putro puntaroi.

Putro on aiemmin esiintynyt lukuisilla kesäfestivaaleilla sekä Zen Café -yhtyeensä kanssa että sooloartistina.

Ennen musiikkiuraansa hän kävi festareilla myös yleisön edustajana. Festareille pääsyä rajoitti nuorenmiehen rahapula, joka pakotti hänet keksimään muita keinoja festarille pääsemiseksi.

– Rupesin järkkäriksi. Seisoin pari tuntia festivaaliportin kupeessa järjestysmiehen nauha käsivarressa. Olin 42 kiloa painava, toivoton, ei-väkivaltainen kaveri. Siitä hyvästä sain kuitenkin ilmaiset festaripassit, Putro kertoo.

Kesäfestivaalit ovat muusikon uralle tärkeitä esiintymistilaisuuksia. Uransa alussa vuonna 1995 Putro joutui näkemään paljon vaivaa päästäkseen esiintymään festarille.

– Painostimme järjestäjää niin paljon, että hänellä meni hermot. Lopulta hän antoi meidän soittaa junassa! Pääsimme soittamaan myös festarille akustisesti ihmisten keskellä. Huomiota saadaksemme teimme pahvista valtavan isot hatut, jotka päässä esiinnyimme, Putro muistelee myhäillen.

Katso Iskelmäfestivaalin kuvagalleria täältä.

Lue kaikki uutisjutut Iskelmäfestivaaleilta täältä.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat