Mikä on suosikkijäätelösi, Maarit Hurmerinta?

14.11.2013 13:49 -

Jäätelökesä-hitistä tunnettu Maarit Hurmerinta kertoo Iskelmän haastattelussa myös sen, miltä syksy maistuu.

Maarit Hurmerinta on tehnyt tänä syksynä vahvaa paluuta Suomen musiikkitaivaalle. Vain elämää -ohjelman lisäksi Hurmerinta on julkaissut uuden albumin ja lähtenyt konserttisalikiertueelle (lue lisää).

 

Monet muistavat sinut erityisesti Jäätelökesä-kappaleesta. Mistä jäätelömausta pidät eniten?

- Ehdottomasti vaniljasta. En ole hirveästi makean ystävä, joten vanilja palvelee minun tarkoitustani parhaiten.

Jos kesä maistuu jäätelöltä, miltä syksy maistuu?

- Sieniltä, marjoilta ja ruskalta.

Olet tunnettu siitä, että esiintyessäsi eläydyt kappaleisiin vahvasti. Miltä tuntui Vain elämää -ohjelmassa eläytyä muiden artistien kappaleisiin?

- Se oli hirveän haastavaa. Yleisö oli niin pieni, joten ujostelin entistäkin enemmän. Minulla ei ole koskaan ollut helppoa mennä lavalle. Halusin tehdä versioni mahdollisimman suurella rakkaudella.

Miten yritit päästä lauluihin sisälle?

- Teksti on hirveän tärkeä. Luen tekstiä aika kauan ja pohdin, mitä siinä syvästi sanotaan ja luen rivien välistäkin. Yritän aina tehdä lauluista omannäköiseni, mutta tässä tapauksessa tein sen hienovaraisesti.

Millaisia tunteita omat kappaleesi herättävät sinussa?

- Jokainen laulu on oma tarinansa. Vanhat laulut tuovat takaumia siitä, mitä elämässäni siihen aikaan tapahtui. Jokaiseen lauluun minulla on vahva tunneside.

Mistä tunteista uudet kappaleesi kumpuavat?

- On erotarinoita, rakkaustarinoita ja lohtulauluja. Anna-niminen kappale on minulle hirveän tärkeä. Se kertoo hyvän ystävän menetyksestä, viimeisestä retkestä hänen kanssaan.

Kilpailut

Uusimmat