We Want More -ohjelma kohun keskelle - Miljoonasateen ex-soittaja Olli Heikkinen puhui suunsa puhtaaksi

28.08.2014 14:18 - Anna Hopi

Ylen We Want More -ohjelma on joutunut negatiivisen mediahuomion keskelle jo ennen alkamistaan. Miljoonasateesta tuttu Olli Heikkinen kertoi äskettäin Facebookissa todellisen syyn sille, miksi häntä ei nähdä ohjelmassa mukana.

We Want More -ohjelman tarkoitus on tuoda kotikatsomoille television välityksellä viisi takavuosien suosikkibändiä. Don Huonot, Mascara, Neon 2, Kwan ja Miljoonasade herätetään henkiin realityohjelmassa, ja sarjassa pohditaan yhtyeiden lopettamisen syitä. Ohjelma huipentuu marraskuussa yhteiskonserttiin Espoon Barona -areenalla.

Miljoonasade ilmoitti aiemmin, ettei entinen kosketinsoittaja Olli Heikkinen ole kokoonpanossa mukana tutkimustyönsä takia. Heikkinen oikaisi asiaa Facebook-päivityksessään ja kritisoi suorasukaisesti musiikkiohjelmaa.

- Tutkimuskiireillä ei ole mitään tekemistä poisjääntini kanssa, vaan kaikki johtuu tyytymättömyydestäni ohjelmaformaattiin sekä ohjelman tuotanto- ja markkinointitapaan. Se ei vastannut sitä, mitä minun annettiin alunperin ymmärtää. Bändin vaiheita oli mukava muistella. Bändin historian käsittely oli toki pinnallista, mutta se on ymmärrettävää, aloittaa Heikkinen.

- Mutta ohjelmalla oli myös se toinen, eli tosi-TV-puolensa, joka oli ahdistavaa. Tämä formaatti saa käyttövoimansa osallistujien keskinäisistä jännitteistä ja avoimista konflikteista. Näitä myös ohjelman toimittajat pyrkivät kaivamaan esiin. Tuli olo, että olen vain ja ainoastaan nappula pelissä, jonka sääntöihin en pysty vaikuttamaan. Hyvä esimerkki on omasta osiostamme tehty traileri, jossa Hessun asiallinen kommentti on tehty naurunalaiseksi leikkaamalla perään Matin aivan toisessa asiayhteydessä antama lausunto.

Eniten Heikkistä harmittaa se, että ohjelman huipentavia live-esiintymisiä on markkinoitu runsaasti mediassa. Sen sijaan soitto tullaankin kuulemaan sing-backina, jolloin laulu kuullaan livenä, mutta soitto tulee nauhalta.

- Tässä tapauksessa asian tekee epäeettiseksi se, että markkinoinnissa annetaan ymmärtää, että bändit soittavat oikeasti. Näin lukee Ylen verkkosivuilla: "Marraskuinen livekeikka jännittää. Osa ei ole tehnyt musiikkia, osa ei ole koskenut entiseen instrumenttiinsa vuosiin ja ennen paluuta suuren yleisön eteen on kohdattava monta haastetta." Tosiasiassa kenenkään ei tarvitse jännittää. Omaan instrumenttiin ei ole pakko koskea. Saa koskea, mutta ääni ei välity mihinkään.

Lisäksi Miljoonasateen entistä kosketinsoittajaa ihmetyttää Ylen kesäinen yleisöäänestys. Hänellä on äänestystuloksiin omaversionsa.

- Kun "äänestys" kesäkuun alussa alkoi, sopimukset bändien kanssa oli jo kirjoitettu ja ohjelmastakin puolet kuvattu.

Lue koko Heikkisen kirjoitus alta.

Julkaisu käyttäjältä Olli Heikkinen.

Kilpailut

Uusimmat