Ilkka Vainio teki tuhman kappaleen omasta elämästä: "Olin nopein siittiö"

29.09.2014 18:33 - Anna Hopi

Musiikkialan moniosaaja ja sananikkari Ilkka "Ile" Vainio esittää Tänäänkö synnyn -kappaleen ensimmäistä kertaa Iskelmän synttäriristeilyllä.

Mistä ihmeestä mies sai idean kappaleen humoristisiin sanoituksiin?

- Tämä on siittiön puheenvuoro, elämä on niin pienestä kiinni. Saan kiittää äitiäni ja isääni, ettei minua survottu sukkaan. Isäni, nuori runoilija Juha Vainio rohkaisi mielensä vuonna 1960 ja lähestyi kaunista naista - tulevaa äitiäni Tainaa. Taiteilija pääsi vihdoin operoimaan neitoa, joka sattui olemaan huippu-uimari. Pian hänelle selvisi, että hän on raskaana, kertoi Ilkka Vainio seikkaperäisesti Iskelmälle.

- Taina oli valittu Rooman kesäolympialaisiin edustamaan Suomea elo-syyskuussa vuonna 60, mikä oli jokaisen nuoren urheilijan unelma. Hän luopui siitä ja halusi pitää minut. Haluan kiittää siitä äitiäni ja vähän itseänikin, että olin nopein siittiö, eli kuin olympiauimari. Siitä syntyi Tänäänkö synnyn -kappale.

Vainion mukaan kappaleen pohjalla olevaa tarinaa on kerrottu aiemmin Ystävän Risti -konserteissa, joissa kertomus on herättänyt hurjia suosionosoituksia ja iloista naurua.

Tänäänkö synnyn -kappaleen ensiesitys tulee olemaan 9.-10.lokakuuta pidettävien Iskelmän 14-vuotissynttäreiden aikana, jotka pidetään Baltic Queen -risteilyaluksella.

 

Iskelmän synttäriristeilyn esiintyjäkaarti on selvinnyt. Lue täältä, ketkä kansaa ovat viihdyttämässä merellä.

Kilpailut

Uusimmat