Janne Raappana jätti Taikakuun: "Tuntuu haikealta"

21.11.2014 14:52 - Anna Hopi

Taikakuu sai äskettäin uuden solistin Juha Metsäperästä, ja tämän pesti on tästä eteenpäin pysyvä, koska Janne Raappana ei aio enää palata ruotuun.

Taikakuu jatkaa nykyisellä kokoonpanollaan keikkailuaan ja Juha Metsäperä vakiinnuttaa paikkansa bändin solistina. Kesällä Taikakuusta sapattivapaalle siirtynyt solisti Janne Raappana ei palaa takaisin bändiin. Hän kertoi aiheesta itse tänään mediahaastattelussa.

- Me ollaan tästä puhuttu ensimmäistä kertaa jätkien kanssa kuukausi sitten. Silloin, kun lähdin en ollut satavarma, lopetanko kokonaan. On se ollut jo jonkun aikaa jo huulilla. Taikakuu ajatteli tiedottaa asiasta, mutta kun minusta haluttiin tehdä juttua, niin tiedotus meni samassa. Se tuntuu haikealta, se on 20 vuotta tiettyä työtä. Olen ollut alusta asti perustamasa bändiä ja tehnyt älyttömästi työtä sen eteen. Tämä on kuitenkin sellainen aikansa kutakin -asia. Kilsat tuli täyteen - uusia tuulia kohti.

Miten bändin muut jäsenet ovat suhtautuneet uutiseen?

- Luulen, että tässä kohtaa se on sellainen kaikki voittaa -asia, että nykyinen asumissijainti Pohjois-Suomessa ei ole paras sijainti keikkailla Etelä-Suomessa. Nyt bändin jäsenet on etelästä, joten he voivat  tällä hetkellä painaa keikkaa niin paljon kuin sielu sietää. Voivat keskittyä täysillä soitto- ja keikkahommaan. 130 keikkaa vuodessa ja lomakeskuksen pyörittäminen Pohjois-Suomessa ja ajamiset sieltä tekisivät minusta aika kuluneen jätkän.

- Kyllähän heistä on muodostunut yhdenlainen perhe vuosien saatossa. Kylästellään puolin ja toisin. Enää ei kyläillä työtovereina, vaan kavereina. Ei tämä ole minkään loppu. Lauluhommia jatkan edelleen ja on haaveina sooloalbumi, jos joku sellaisen haluaa minulle tehdä. Mistä sen tietää, jos tehdään joskus vielä sellainen featuring-homma. Elän etsikkoaikaa musatyylin osalta. Nykypäivän pop kiinnostaa, mutta olen ilmoittautunut myös yhteen kuoroon.

Taikakuu kommentoi uutista Facebookissa.

- Kuumatka jatkuu onnellisesti nykyisellä kokoonpanollaan. Juha Metsäperä on nyt täysivaltainen Taikakuu-jäsen eli jää Taikakuun solistiksi. Tällä combolla jatketaan - suurella sydämellä!

Katso alta Taikakuun uusin Minä en puhu -kappale.

 

 

Lue täältä, mitä Janne Raappana aiemmin kommentoi tauostaan Iskelmälle. Tuolloin suunnitelmat olivat vielä auki.

Kilpailut

Uusimmat