Idols-voittajan levynteon hupaisin hetki: "Nauroimme pissat housuissa"

26.01.2015 19:15 - Senni Loikala

Laulaja Mitra Kaislaranta kertoo Iskelmälle, millaisia hauskoja ja haasteellisia hetkiä esikoislevyä tehdessä on koettu.

Mitra Kaislaranta, 22, nauroi kyyneleet silmissä viime syksynä Kemiössä, kun hän vietti studioviikonloppua esikoisalbuminsa tiimoilta. Mukana oli tuottaja Hannu Korkeamäki.

- Hannulla oli sellainen appi puhelimessa kuin Face Swap! ja me vaihdettiin meidän naamojen paikat, ja niistä kuvista tuli törkeän hauskannäköisiä. Se oli viikonlopun kruunaus; me naurettiin joku 20 minuuttia kaikki ihan pissat housuissa, Kaislaranta kertoo.

Levyn teko ei ole silti ollut pelkkää ruusuilla tanssimista tai naurua. Singlen tekeminen aiheutti aluksi hampaiden kiristelyä.

- Välillä on ollut hetkiä, joissa on oikeasti pitänyt takoa päätä seinään. Esimerkiksi kun tehtiin Kukka kaipaa valoa -singleä, halusin sen kuulostavan tietynlaiselta, mutta en kyennyt siihen siinä hetkessä. Sitä jankattiin, jankattiin ja jankattiin, kunnes ilmoitin, että nyt ei pysty; pakko saada pieni tauko.

Vartin tauon jälkeen kappale meni kerralla purkkiin, lopullisesti singleksi. Entä mitä Kaislaranta on oppinut ensimmäisen albuminsa tekemisestä?

- Kuuntelemaan omaa sydäntä ja luottamaan oman sydämen ääneen, intuitioon ja olemaan varma siitä, mitä itse teen. Olen myös oppinut vaatimaan tarpeeksi paljon itseltäni, mutta myös muilta ihmisiltä, keiden kanssa teen töitä.

Kun albumi saadaan viimeisten hiomisten jälkeen valmiiksi kevään aikana, ei artisti aio järjestää suuria juhlia.

- Kerään lähimmät ihmiset ympärilleni; he, ketkä ovat tukeneet ja auttaneet minua.

 

Seuraava artikkeli: Mielipiteesi ihmisten nöyryyttämisestä kykykilpailuissa, Mitra Kaislaranta?

Kilpailut

Uusimmat