Pepe Willberg: ”Olen onnistunut olemaan vaikea tapaus"

26.04.2015 10:21 - Senni Loikala

Vuosikymmenten työn jälkeen Pepe Willberg teki todellisen läpimurtonsa. Hänestä menestys on parempi saada myöhään kuin milloinkaan.

Laulaja Pepe Willbergin, 68, ura mullistui palkitun Pepe & Saimaa -albumin ansiosta. Suuren yleisön tietoisuudessa laulaja oli viimeksi Mestarit Areenalla -kokoonpanossa 90-luvun lopulla. Miten ensimmäinen kultalevy ja helmikuussa saadut kolme Emma-palkintoa ovat vaikuttaneet muusikon itsetuntoon?

- Kyllähän ne kai vaikuttavat positiivisesti, mutta eniten ne ovat muuttaneet muiden käyttäytymistä. Sen näkee ja vaistoaa ihmisten katseista ja olemuksesta, jos he tietävät, Willberg sanoo.

Siitä on 52 vuotta, kun Willberg aloitti uransa The Islanders -yhtyeessä. Musiikillisesti nuoret miehet olivat keltanokkia, mutta into rautalankamusiikin soittamiseen oli kova.

- Vuonna -62 meillä oli suunnitelma "A", joka piti sisällään maailmanvalloituksen. Sitä on parsittu vuosikymmenten aikana ja olemme käyneet varmasti jossain suunnitelma M:ssä. Nyt olen palannut takaisin A-suunnitelmaan.

"Parempi myöhään kuin ei milloinkaan"

Willbergin aiemmat albumit eivät ole olleet myyntimenestyksiä. Hänestä ei ole tärkeää etsiä syitä sille, miksi suuria tunnustuksia tuli vasta vuosikymmenten työn jälkeen.

- Ainahan voi pohtia, olisivatko asiat olleet toisin, jos olisin ollut terävämpänä levy-yhtiössä painostamassa erilaisiin toimenpiteisiin - kuten markkinointiin - mutta sitä on vaikea sanoa ja turha pohtia, Willberg perustelee.

- Vähän se tietysti mietityttää, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. En minä ole siitä hirveästi kärsinyt, paitsi taloudellisesti. Ei minulla silti koskaan ole mennyt niin huonosti, että olisin mennyt hakemaan muita töitä, hän jatkaa.

Willbergille on tärkeää tehdä omannäköistä musiikkia. Hän ei ole antanut levyjen matalien myyntilukujen hioa kulmia pois musiikistaan.

- Olen onnistunut olemaan niin vaikea tapaus, etten ole koskaan antanut perinteiselle iskelmälle periksi, vaan olen yrittänyt tehdä popahtavia iskelmiä. Sillä tiellä tulen varmasti myös jatkamaan, Willberg sanoo.

Seuraava albumi työn alla

Laulajalla on levytyssopimus vielä neljästä albumista. Hän on hakemassa suuntaa seuraavalle levylleen.

- Kuumeisesti mietin, että mitä se voisi olla. Pää on suoraan sanottuna ihan tyhjä; vielä ei ole sellaista punaista lankaa, että tekisin päätöksiä, hän kertoo.
Yksi asia on kuitenkin varma: laulaja ei aio jäädä viettämään eläkepäiviä ja jättää musiikkia.

- Enhän minä voi jäädä koskaan eläkkeelle. Musiikin tekeminen on selkäytimessä, eikä soittamisesta ja laulamisesta voi ikinä luopua.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat