Pepe Willberg ravintolakeikkojen epäkohdasta: ”Ei mitään järkeä”

12.05.2015 14:24 - Senni Loikala

Pitkän uran tehneestä Pepe Willbergistä muusikoiden pitäisi päästä aloittamaan soittaminen ravintoloissa huomattavasti nykyistä aikaisemmin.

Laulaja Pepe Willbergin, 68, keikat ovat olleet erilaisia palkitun Pepe & Saimaa -levyn jälkeen. Nykyään monet esiintymiset muistuttavat konsertteja, joinne ihmiset ovat tulleet varta vasten musiikkia kuuntelemaan.

Ne poikkeavat suuresti keikoista lähiöravintoloissa, joista muusikolla on myös kokemusta.

- Työssäkäyviä ihmisiä oli siellä paljon vähemmän; lähiöravintoloissa ei aina ole ihmisiä, joilla olisi varaa tulla syömään, juomaan vähän viiniä ja kuuntelemaan musiikkia, hän kertoo.

Ravintolakeikkojen aloitusajat ovat järjettömiä

Willberg uskoo, että niin artisti kuin yleisökin saisivat ravintoloissa tehdyistä keikoista enemmän irti, jos esiintymisiä aikaistettaisiin. Nyt kun lavalle mennään vasta myöhään yöllä, ovat monet yleisöstä jo hyvässä maistissa.

- Keikat ravintoloissa alkoivat puolilta öin tai jopa puoli yhdeltä ja siinä ei ole mitään järkeä. Asiaan pitäisi tulla muutos niin, että musiikki alkaisi viimeistään puoli kymmeneltä. Voisin kuvitella, että ravintolaelämäkin piristyisi. Silloin ravintolat menisivät kiinni kohtuuaikaan, Willberg sanoo.

Yleisömäärät ovat vaihdelleet miehen keikoilla suuresti. Etenkin 80-luvun loppu ja 90-luvun alku olivat vaikeita aikoja, kun yleisöä ei ollut jonoksi asti.

- Ei se ole ikinä häirinnyt minua. On tavallaan sama, onko yleisössä viisi tai 500 ihmistä. Samat biisit soitetaan ja sama energia vaaditaan, Willberg vakuuttaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat