Jussi Rainio raittiuden myötä: Laulaminen täytyi opetella uudestaan

13.07.2015 15:05 - Emma Ylistalo

Jussi Rainion keikat menivät aiemmin sumussa. Nykyään mies ihmettelee entistä elämäänsä.

Neon 2 -yhtyeessä uransa aloittanut Jussi Rainio muisteli yhtyeen alkuaikoja.

- Kun aloitettiin, niin en minä usko, että niiden ensi askelten jälkeen yhtäkään keikkaa tuli täysin selvinpäin vedettyä, artisti tunnusti.

Jossain kohtaa mies päätti lopettaa juomisen, eikä ole sen jälkeen palannut enää entisiin tapoihinsa.

-  Päätin sitten lopettaa ihan totaalisesti koko ottamisen ja sen jälkeen se keikkafiilistely ja koko maailma vähän muuttui. Tottakai, koska sinä olet aikaisemmin ollut sellaisessa pienessä sumussa ja heittäytynyt sellaiseen euforiseen tilaan. Kun sitten täysin skarppina koko ajan kuulet ja näet ja tunnet kaiken koko aika siinä ympärillä, niin kyllä aika paljon enemmän saa panostaa siihen, Rainio kertoi elämänmuutoksestaan.

Ensimmäiset keikat täysin selvinpäin jännittivät artistia.

-  Laulaminen melkein piti opetella uudestaan, koska kun oli pienessä simassa vetänyt, niin pienet kauneusvirheet voivat helposti valua läpi sormien. Ja sitten kun sinä olet täysin selvinpäin, niin kuulet ihan kaiken. Kontrollifriikki niin kuin minä olen, joutuu skarppaamaan.

Mies myöntää olevansa kontrollifriikki, jonka takia keikkoihin tarvitsi keskittyä aivan uudella energialla.

- Kyllä siihen sitten ajan kanssa oppi. Tänä päivänä se on aivan käsittämättömän luonnollista, että sitä mennään selvinpäin lavalle. Se on niin paljon helpompaa. Jaksat paremmin ja muistat paremmin. Aikaisemmin joutui pelkäämään sitä, että muistaako sanoja ja mitä syvemmässä tilassa oli, niin sitä vähemmän niitä sanoja muisti. Kyllä selväpäisenä esiintymisessä on niin paljon hyviä puolia, että voin suositella, Rainio tiivisti eron entiseen lavakuntoonsa.

Kilpailut

Uusimmat