Irina Björklund teki Jukka Pojan Silkkii-kappaleesta ranskankielisen version - kuuntele

06.10.2015 11:03 - Anna Hopi

Laulaja Irina Björklundin kultaa myynyt  La vie est une fête –menestyslevy saa jatkoa.

New Orleansissa paikallisten muusikoiden voimin äänitetyllä levyllä kansallisaarteidemme mausteena soi Mississippi-joen tunnelmat. Lokakuun lopussa julkaistavan Ce soir tout peut arriver -albumin ensimmäisenä singlenä kuullaan ranskankielinen versio Jukka Pojan Silkkii-kappaleesta.

Värikkään lisänsä kappaleeseen tuovat niin Chaz Learyn soittama pesulauta kuin kappaleen taustalla kuultava New Orleansin ranskalaisen korttelin markkinahälinäkin. Kappale julkaistaan 9. lokakuuta.


Irina Björklundin vuonna 2014 julkaistu käännöslevy La vie est une fête (Elämä on juhla) saa jatkoa. Loistavan vastaanoton saanut ja listojen kärkeen ampaissut levy innoitti laulajatarta jatkamaan tutkimusmatkaa ranskankielelle kääntämiensä kotimaisten klassikoiden parissa. New Orleansissa keväällä 2015 äänitetty albumi Ce soir tout peut arriver (suomeksi Voi tapahtua mitä vaan – laina Karjalaisen Jukan laulun sanoista) julkaistaan Suomessa lokakuun 30. päivä ja Ranskassa keväällä 2016. Levyn ovat tuottaneet edellisen albumin tapaan ranskalaisen Nouvelle Vague-yhtyeen Marc Collin ja Liset Alea.

Uuden sivun Irinan musiikkiuralla aukaissut edeltäjä La vie est une fête on myynyt Suomessa kultaa eli yli 10 000 kappaletta. Suomen lisäksi albumi julkaistiin muun muassa Ranskassa, Espanjassa, Saksassa, Briteissä, USA:ssa ja Japanissa. Ranskassa kriitikot ylistivät levyä yhdeksi vuoden mielenkiintoisimmista tulokkaista ja levy soi edelleen ranskalaisilla radioasemilla. Edellisen levyn tavoin Ranskassa ja muualla maailmassa uuden levyn julkaisee Naïve records.

- Edellinen levy äänitettiin Pariisissa ja uuden levyn ideana oli jatkaa tutkimusmatkaa toisessa ranskankieliset juuret omaavassa paikassa - siksi levyn kieli jälleen on ranska. Halusin nähdä mitä tapahtuu, kun suomalaiset laulumme uskotaan sikäläisten muusikkojen käsiin - niin kuuluisanpuoleisen tuubansoittajan kuin tuntemattoman katupianistinkin, kertoi Irina.

- Tämän sielukkaan kaupungin viettelemänä, ’voi tapahtua mitä vaan’ saa myös uuden merkityksen: näin 10 vuotta hurrikaani Katrinan jälkeen sopii värikkyyden lomassa miettiä, miten toimisimme jos heräisimme aamulla siihen, että kotimme ja perheemme olisi hävinnyt. Arvostakaamme new orleansilaisten tavoin juuri tätä hetkeä… ilolla ja musiikilla.

Ce soir tout peut arriver-albumin tarina sai alkunsa kun Irina, tuottajat Marc Collin ja Liset Alea sekä kotimaiset luottomuusikot Janne Haavisto ja Markus Nordenstreng matkasivat kansallisaarteidemme kera ranskankieliset juuret omaavaan New Orleansiin huhtikuussa 2015. Paikallisella The Livingroom-studiolla ja paikallisten muusikoiden voimin levytettiin albumillinen suomalaisklassikoita. Ranskaksi käännettynä, tietenkin. Suomalaisille tuttuja ja rakkaita kappaleita sisältävän levyn syntyvaiheet olivat vähintään yhtä värikkäitä ja yllättäviä kuin levylle taltioituneet ainutkertaiset tulkinnatkin.

 

Irinan syksyn Suomen-kiertue

Levyä seuraa mittava koko Suomen kattava konserttisalikiertue marras-joulukuussa. Kiertueella nähdään Irinan edellisiltä levyiltä ja konserteilta tuttu loistava suomalainen ryhmä, uudesta levystä inspiroituneena - sekä tutustutaan New Orleansin monipuoliseen äänimaailmaan. Uutta levyä Irina signeeraa joka konsertin jälkeen.

18.11.2015 Hämeenlinna, Verkatehdas

19.11.2015 Turku, Domino-teatteri

20.11.2015 Espoo, Sellosali

21.11.2015 Salo, Teatteri Provinssi

26.11.2015 Lahti, Teatteri Vanha Juko

27.11.2015 Pietarsaari, Schaumansali

28.11.2015 Vaasa, Ritz

02.12.2015 Tampere, Tampere-talo

09.12.2015 Helsinki, Aleksanterin teatteri

10.12.2015 Helsinki, Aleksanterin teatteri


Konsertti-info

Konsertti alkaa klo 19:00.

Konsertin kesto on noin 2 tuntia, sisältäen väliajan.

Liput alkaen 30,00 €

Lippuja on myynnissä Lippupisteellä, Lippupalvelulla ja Lipputoimistolla. 

Lipunmyyntitiedot saleittain löytyvät täältä: http://koetinkivi.fi/keikat

 

Kilpailut

Uusimmat