Club For Five esitteli koomisen keikkamaneerinsa - katso video

30.10.2015 09:23 - Anna Hopi

Juha Viitala ja Jouni Kannisto ovat olleet viime aikoina Club For Five -keikoilla James Bond -tunnelmissa.

- Meillä on 15-vuotisjuhlavuosi menossa ja pidimme alkuviikosta siihen liittyvät juhlat ja levyjulkkarit. Uusiutuminen on elinehto, että ihmiset jaksavat käydä keikoilla. Pidimme biisileirin ensi kertaa ja kutsuimme nimekkäitä laulunkirjoittajia meidän kanssa samaan tilaan. Tutustuimme toisiimme ja mietimme, mitä haluamme musiikillamme sanoa, kertoi Juha Viitala.

Tuloksena on Ennen tätä hetkeä -albumi, josta löytyy muun muassa radioissa soinut Äitien äidit -kappale.

Montaa fania kiinnostaa, millaisiin sfääreihin Club For Five haluaa musiikkinsa viedä - voisiko bändi vetää a cappellaa esimerkiksi kunnon rock-meiningillä?

- Kaikki yhtyeet eivät taivu kaikkiin staileihin. Heille rakentuu oma tyyli, mikä ei horju. Meidän tapa tehdä ohjaa meitä ehkä johonkin suuntaan. Meille eivät kaikki stailit istu, kommentoi Jouni Kannisto.

- Olemme kyllä kasvaneet tuossa mielessä. Kun homma alkoi 15 vuotta sitten, jengi halusi tuottaa a cappellaa tietyillä tavoilla. Joillekin ihmisille mikrofonin ottaminen käteen oli askel väärään suuntaan. Meidän musiikissa musateknologian käyttö ja miksaaja ovat osa taiteen tekemistä. Mitä tulee levyllä kuultaviin lisä-ääniin - risuihin ja pöytiin... Halusimme tuoda lisätwistiä albumille, summasi Viitala.

"Bond-kappaleet elävät edelleen vahvasti"

Jokaisella yhtyeellä ja laulajalla on omat maneerinsa. Millaiset ne ovat Club For Five -yhtyeellä, kun lauletaan a cappellaa?

- Laulu-yhtyeillä on olemassa todella cooleja maneereja. Yksi niistä on tämä, näyttää Jouni Kannisto ja alkaa napsutella sormiaan humoristisesti.

- Tämä sopii mihin tahansa kappaleeseen. Jotkut meistä osaavat hienoja moovseja. Juha on erittäin taitava kaikessa akrobaattisessa. Tosiasiassa me seisomme usein keikalla vain rivissä, ja vitsailemme jälkikäteen siitä, miten hyvä sisäinen groove tänäänkin oli.

Viime aikoina yhtyettä on työllistänyt Fennia Salongissa järjestettävät Casino Royale -iltamat, joissa kuullaan parhaimpia James Bond -elokuvien tunnuskappaleita.

- Bond-musiikissa on se hieno juttu, että se on ylittänyt oman kriittisen massansa. Se on noussut omalle tasolleen. Kun katsoo vanhoja Bond-elokuvia, niin kaikki niistä eivät täytä kuin nostalgia-arvon. Biisit sen sijaan elävät edelleen vahvasti, kertoi Kannisto.

Millainen olisi Club For Fiven oma Bond-tunnuskappale, jos bändi saisi sellaisen tehdä? Katso video ylhäältä.

Kilpailut

Uusimmat