Anna Eriksson hulluista keikkavuosistaan: "Olin jatkuvasti tien päällä"

29.11.2015 13:25 - Anna Hopi

Nuorempana muiden ihmisten hyväksyntä oli Annalle tärkeämpää. Nyt hän voi seisoa rohkeasti omien valintojensa takana.

Anna Eriksson on tehnyt paluun Gloria-joululevyn kanssa. Hän on aiemmin antanut haastatteluja, joissa on kertonut olevansa koti-ihminen, mutta pian keikkaelämä taas kutsuu.

Kummassa miljöössä artisti on enemmän kotonaan?

- En voi sanoa, etten viihtyisi sosiaalisesti ihmisten kanssa. Tykkään olla kotona, mutta olen silti kotonani sosiaalisissakin tapahtumissa. Aloitin 18-vuotiaana tämän duunin ja on ollut aikoja, ettei elämässä ole ollut mitään muuta kuin työ. Nyt elämä on mallillaan ja rauhoittunut. Osaan pelata omia palasia järkevästi, kaikki on tapasainoisempaa. Pidän siitä, kertoi Anna Eriksson Iskelmälle.

Erikssonin elämän keskiössä on nykyään oma lapsi ja perhe, vaikka ei hän ole kutsumustyötään unohtanut. Hulluimmat vuodet kestivät tähden mukaan lähes vuosikymmenen.

- Se oli parikymppisestä melkein kymmenen vuotta. Joskus 26-27-vuotiaana pidin välivuoden ja päätin, että nyt se järjetön keikkailu loppuu. Sitä ennen olin jatkuvasti tien päällä. Kun tähän touhuun lähtee keskenkasvuisena nuorena naisena, jossain välissä pitää punnita uudelleen, miten tätä työtä tekee, kertoi artisti.

- Pitää miettiä kuinka paljon se ihmiseen vaikuttaa, jos koko ajan menee ylikierroksilla, univelassa ylittäen itsensä. Ei siinä voi voida kovin hyvin. Jossain vaiheessa peli on vihellettävä poikki. Minulla on ollut hieno tilanne, että olen voinut tehdä tätä työtä kokoajan - sellaisella tavalla, joka minulle sopii.

"Kaikkien ei tarvitse tykätä sinusta"

Eriksson on oppinut hidastamaan ja miettimään valintojaan intuitiolla.

- Joskus asiat voivat tapahtua pakottamalla, mutta sitten niistä ei ainakaan nauti. Aina välillä pitää pysähtyä miettimään, miksi tekee jotain asiaa. Jos vastaus on, että nauttii siitä ja saa asiasta iloa, se on hyvä merkki. Jos perustelu on mikä tahansa muu, kannattaa miettiä, pitäisikö jotain tehdä toisin, sanoi nainen.

- Nuorena on vaikeaa, kun haluat, että kaikki tykkää susta. Kaikkien ei tarvitse tykätä, eikä niin käykään. Silloin elämä muuttuu helpommaksi.

Mikä on Anna Erikssonin mielestä hänen elämänsä tarkoitus?

- Se tulee aina olemaan sama vastaus. Teen tätä työtä, koska minulla ei ole muuta vaihtoehtoa. Työ on valinnut minut. Pystyn ilmaisemaan itseäni ja se on minulle tärkeää. En anna periksi siinä - teen sitä, mitä haluan tehdä. En anna yhtään narua levy-yhtiön miehille, vaan teen valintani itse.

 

Kilpailut

Uusimmat