Oliver julkaisee ystävänpäivänä singlen - kertoo miesten välisestä ystävyydestä

10.02.2016 10:00 - Anna Hopi

Ystävään turvautuminen hädän hetkellä oli Oliverin uuden singlen inspiraatio.

Oliverin uusi ystävänpäivänä 14.2. julkaistava single Tervaa ja höyheniä kertoo tarinan tilanteesta, jossa elämän peruspilarit horjuvat. Se on kuin rauhallisena aaltona eteenpäin soljuva kappale, joka kertoo pyyteettömästä ystävyydestä, veljeydestä ja vilpittömästä toisen ymmärtämisestä.

- Meitä ihmisiä mitataan monessa eri kohtaa elämässä ja useilla eri tavoilla. Kun matto vedetään yllättäen alta, on se ehdottomasti yksi kovimmista paikoista. Kaikki menee ja tuntuu, että mikään mikä eilen oli, ei ole enää tänään. Siinä kohtaa punnitaan ystävyys ja sen todellinen määritelmä. Mitä se on? Onko se ylävitosia hyvinä aikoina, vai onko se myös maasta ylös nostavia tekoja, jotka auttavat takaisin elämään kiinni? Pohtii yhtyeen laulaja Jari Väyliö.

Ystävyys ja veljeys ovat vahvasti läsnä myös bändin arjessa.

- Näiden jätkien kanssa kun tehdään asioita, niin siinä ei aina tarvitse olla jokaista liikettä selittämässä. Ystävät kyllä ymmärtää. Se veljeys on suuri lahja, jonka arvoa ei mitata minkäänlaisessa hyötynäkökulmassa. On voimauttavaa olla osa tätä ryhmää, Väyliö kertoo.

Yhtyeen jäsenet ovat tunteneet toisensa yli kymmenen vuoden ajan.

- Joku on verrannut bändiyhteyttä avioliittoon, ja se on totta. On hyviä ja huonoja hetkiä. Joken ja Teron kanssa olemme olleet 2003 vuodesta samassa bändissä, se on tosi pitkä aika. Lasse tuli mukaan 2009 vuonna. Meidän ystävyys on ei ole tunteista puhumista, vaan tekoja. Jossain keikkabussissa yön pimeinä tunteina voi läikähtää se tunnepuoli ja puhutaan ylihenkeviä, kertoo mies.

- Mietin biisin kohdalla lätkäjoukkueiden kohdalla, millainen heidän ystävyytensä on, kun he matkustavat jonnekin korpeen pelaamaan ottelua, että onko se samanlaista kuin tuo meidän bändihomma? Meidän matkalla on ainakin paljon highligtseja. Me neljä olemme lavalla ja koemme kaikki jutut tiiminä, esiintyvinä artisteina. Se on huikeaa.

Kovassa nosteessa oleva Oliver solmi juuri uuden jakelusopimuksen Sony Music Finlandin kanssa. Sony vastaa jatkossa Oliverin digitaalisesta jakelusta. Myös yhtyeen aiempi tuotanto siirtyy Sony Musicin alle.

Tervaa ja höyheniä -singlen tuottajana toimi jälleen lukuisista metalligenren menestyslevyistä tuttu Anssi Kippo.

Yhtye lähtee singlen tiimoilta kevätkiertueelle, joka kattaa 10 keikkaa. Kiertue alkaa 11.3. Turusta ja jatkuu aina huhtikuun loppuun saakka. Kiertue sisältää muun muassa yhteiskeikat Happoradion kanssa Lahden Möysässä ja Ismo Alangon kanssa Seinäjoen Rytmikorjaamolla.

 

OLIVER: Tervaa ja höyheniä -kiertue

Pe 11.03.16 Turku, Baari
La 12.03.16 Rauma, Ravintola Kallio
Pe 18.03.16 Jyväskylä, Bar Red Neck
La 19.03.16 Parkano, Stage Bar & Night
Ke 30.03.16 Tampere, Bar Ihku
Pe 15.04.16 Lahti, Möysän Esso (+Happoradio)
La 16.04.16 Kauhava, Tiikeri
Ke 20.04.16 Oulu, Bar Ihku
Pe 22.04.16 Seinäjoki, Rytmikorjaamo (+Ismo Alanko)
La 23.04.16 Ruovesi, Ravintola Popo

Kilpailut

Uusimmat