Stig tunnustaa: Elin yli varojeni

29.04.2016 12:58 - Iiro Myllymäki

Stig käytti suuria summia taksilla ajelemiseen.

Stig, oikealta nimeltään Pasi Siitonen, 37, on nykyään siinä onnekkaassa asemassa, että hän pystyy elättämään itsensä intohimollaan, eli musiikilla. Keikkoja riittää, ja tänään julkaistu uusi Original Gigolo -kappale otetaan varmasti hyvin vastaan kesän monilla keikoilla. Ennen kuin Stig sai musiikista itselleen ammatin, hän työskenteli neljä vuotta siivoojana kehnolla palkalla. Kun musiikkiura otti kunnolla tuulta alleen, miehen rahankäyttö muuttui entistä huolettomammaksi.

- Ajelin vielä pari vuotta sitten sadasta kahteensataan kertaa vuodessa taksilla. Oli siistiä, kun siihen oli varaa. Jossain vaiheessa tajusin, että pelkästään taksien tilaaminen tekstiviestillä maksaa minulle satoja euroja vuodessa, Stig kertoo.

Musiikilla ei Suomessa rikastu

Keikkarintamalla meni hyvin, eikä tuloissakaan ollut valittamista. Silti tili näytti järjestään tyhjää. Todellisuudessa taksimatkailuun ei siis ollutkaan varaa. Huolettomalle taloudenpidolle tuli piste, kun Stig teki kunnon laskelmat kaksilapsisen perheensä tuloista ja menoista. Tulos oli shokki.

- Olen aina tiennyt, että Suomessa ei rikastu musiikilla. Olin kuitenkin ajatellut, että sillä tekisi enemmän rahaa kuin sillä todellisuudessa tekee, Stig sanoo.

Laskelmien jälkeen Stigin perheessä budjetti on tiukka. Stigin avovaimo on myös työelämässä, mutta tekee pätkätöitä. Rahan miettiminen ei Stigin mukaan kuitenkaan hallitse perheen arkielämää.

- En minä ainakaan kaupassa juuri mieti hintoja. Joudumme miettimään kuten kuka tahansa, että lähdetäänkö talvella perheen kanssa Thaimaan-lomalle vai Saimaan-lomalle, Stig sanoo.

Kuuntele Stigin uutuuskappale alta.

 

Kilpailut

Uusimmat