Kari Tapion poika Joona Jalkanen: "Äiti potki isän uraa eteenpäin"

20.05.2016 10:47 - Anna Hopi

Jo edesmennyt laulaja Kari Tapio sai kiittää menestyksekästä uraansa vaimoaan Pia Viheriävaaraa.

Kari Tapion poika Joona Jalkanen muistelee, että isänsä menestyksen takana oli laulajan vaimo Pia Viheriävaara. Asetelma tulee näkymään tulevassa Klabbi-elokuvassa, joka syväluotaa suomalaisten rakastaman artistin elämää.

- Isää ja äitiä tullaan muistelemaan elokuvassa. Äiti on ollut vaalimassa isän uraa. Luin huutokaupan aikana isän ja äidin rakkauskirjeitä 60-luvulta, kertoo Jalkanen.

- Äiti on jo siellä tsempannut isää ja potkinut tätä eteenpäin. Hän aisti, miten hyvä esiintyjä ja laulaja Kari Tapio oli.

"Danny pyysi isää käärmeshow'hun mukaan"

Kari Tapion siviiliammatti oli nuoruudessa käsinlatoja kirjapainossa. Hän esiintyi tuolloin Jami-nimellä Jami ja Jamset -orkesterissa.

- Esko Linnavalli lensi kuulemaan Jani ja Jamset -bändiä Kuopioon 60-luvun lopulla. Linnavalli antoi Jamille levytyssopimuksen. Jamsetin pojat himmasivat tuolloin ja sanoivat, etteivät halua lähteä isolle kirkolle pääkaupunkiseudulle soittelemaan. Isää otti se päähän, mutta äiti sanoi, että lähde sinä sinne kirjapainoon töihin ja mene piireihin. Hän oli varma, että isästä kuullaan vielä, kertaa Jalkanen.

- Kas kas, ei mennyt kauaa kun puhelin soi ja D-tuotannon toimitusjohtaja Ilkka Lipsanen eli Danny pyysi isää tulevaan käärmeshow'hun esiintymään. Se oli sitä myöten selvä ja pyörät lähtivät pyörimään isommin. Äidin panos tullaan käsittelemään elokuvassa, jotta kaikki tietävät, että menestyksen takana on aina vahva nainen.

Kuuntele alta Kari Tapion tuotantoa.

 

Lue lisää tulevasta Klabbi-elokuvasta täältä.

Kilpailut

Uusimmat