Tangokuningatar Erika Vikman: "Aki Samuli on suurin esikuvani"

14.07.2016 10:00 - Anna Hopi

Tamperelainen Vikman toivoo pystyvänsä seuraamaan tangovuotensa aikana Aki Samulin viitoittamaa tietä levyttäväksi iskelmäartistiksi.

Tangokuningatar Erika Vikman kruunattiin viime lauantaina titteliin, jonka eteen hän on tehnyt töitä jo useamman vuoden. Hänellä onkin varsin selvät sävelet, minne suuntaa kuningatarvuotensa aikana ja sen jälkeen.

- Haluan varmistaa paikkani siten, että homma jatkuu tämän vuoden jälkeenkin. Haluan onnistua työssäni ja kohdata ihmisiä lavoilla. Haluan, että ihmiset pääsevät tutustumaan minuun, koska lavoilla ihmiset helposti karttavat nuoria naisesiintyjiä, sanoo Vikman Iskelmäradion haastattelussa.

- En tiedä olemmeko jotenkin pelottavia ja luotaantyöntäviä, mutta jollain tavallla se on niin. Aion lähestyä ihmisiä ja näyttää heille, että olen normaali, herttainen tyttö. Minulle kannattaa tulla juttelemaan, jos siltä tuntuu, vinkkaa säteilevä laulajatar faneilleen, ja jatkaa sitten tulevista keikoistaan.

- Yritän tehdä ohjelmistoni monipuoliseksi ja viihdyttäväksi, että saisin innostettua nuorempiakin ihmisiä käymään lavoilla - että he ymmärtävät, että tämä ei ole pelkästään vanhojen ihmisten juttu.

"Aki Samuli on suurin esikuvani"

Erikan unelma on tehdä musiikkia, joka yhdistää niin tanssilavakansan, iskelmäkansan kuin popkansankin.

- Nykyisin ylipäätään nuo genret liippaavat läheltä toisiaan ja ovat toisinaan jopa sama asia. Niiden yhdistäminen olisi hienoa. Teen kuitenkin mahdollisimman pitkään tanssilavakeikkaa, kertoo määrätietoinen nainen.

- Jari Sillanpää ja Laura Voutilainen minulle hyviä esimerkkejä siitä, että molemmat ovat aloittaneet uransa tanssilavoilta ja ura on muotoutunut heidän näköisekseen. Nykyään he ovat ihan supertähtiä. Lavatähdestä on moneksi!

Erityiseksi esikuvakseen VIkman mainitsee viime vuoden tangokuninkaan Aki Samulin, joka on lähtenyt tekemään jo tangovuoden aikana popiskelmää.

- Aki Samulin tie on mun tavoite. Hän on minulle hyvä esikuva siitä, kuinka tämän päivän tangokuningas pystyy vuoden sisällä tekemään juuri tuon, että olet jossain iskelmän listalla. Minulla on jo tullut yhteydenottoja ja tullaan tekemään levy ja tähtäys on radiosoittoon pääseminen esimerkiksi Iskelmälle, sanoo laulajatar.

- Viihdemusiikki on laaja käsite ja sen sisäiset genret eivät sulje toisiaan pois. On mielenkiintoisempaa sekoitella ja olla monipuolinen.

Dannyn antama tärkein neuvo

Vikmanin erityisenä mentorina matkan varrella on ollut legendaarinen showbisneksen asiantuntija, Iso D, joka on viihdyttänyt kansaa vuosikymmenten ajan. Danny näki Erikan viime vuonna tangokilpailuissa ja huomasi tässä piilevän lahjakkuuden. Vikmanin mukaan Dannyn apu ja kokemus on ollut korvaamatonta.

Hän kertoo Iskelmälle tärkeimmän neuvon, jonka on konkariartistilta saanut vuoden aikana.

- On ollut tärkeintä ymmärtää, että yhden artistin menestys on monen lahjakkaan ihmisen tulos. Yhteistyökumppanit on erityisen tärkeitä ja niitä pitää kunnioittaa. Yksin on turha yrittää saada suurta menestystä. Se on aina muidenkin ihmisten ansiosta, päättää Erika haastattelun.

Lue myös: Erika Vikman tangovoitosta: "Finaalia edeltävänä iltana itkin paineitani"

Lue myös: Danny ylistää suojattiaan Erika Vikmania: "Määrätietoista työtä tangokruunun eteen"

Kilpailut

Uusimmat