Kuva: Mikko Räsänen

Koko kansan Kake Randelin unohti työkiireet rallin avulla: "Käyn vieläkin ajelemassa"

05.09.2016 23:15 - Mika Parikka

80-luvulla rallia ajanut Kake Randelinin ralliura tyssäsi kallistuneisiin autoihin ja sponsorivaikeuksiin.

Kake Randelinin, 61, esikoislevy ilmestyi vuonna 1981. Mies on ollut siitä lähtien rakastettu artisti, jonka suosio yltää yli sukupolvien. Kukapa ei tuntisi Randelinin hittibiisiä Tilipäivä koittaa

Randelin todisti osaamisensa Helsingin Suvilahdessa juhlitussa Iskelmä Livessä. Usean vuosikymmenen ahkerasti keikkaillut tähti on aina löytänyt täydellisen vastapainon hektiselle keikkaelämälle.

- Maalaan tauluja ja harrastan tietenkin musiikkia. 80-luvulla ajoin kilpaa ja itse asiassa kymmenen vuoden ajan. Se oli hyvää vastapainoa. Kun ajat kilpaa numerot kyljessä 150-200km/h vauhtia, niin siinä ei pysty ajattelemaan mitään muuta kun ajamista.

Randelinin rallitausta puhuttaa edelleen. Mies kun ei ollut mikään märkäkorva, vaikka harrastelijaksi itseään kutsuukin:

- Olihan se harrastus, vaikkakin rakas harrastus. Mutta sanotaan näin, että jos mennään suoraan keikalta kilpailutoimistoon, jossa näytetään ajokortit ja lisenssit ja huoltojoukot on vieneet auton kilpailupaikalle ja sitten ajetaan kymmenen parhaan joukkoon kilpailussa, jossa on 220 osallistujaa, niin onhan se aika hyvin, Randelin myöntää. 

Ralli muutti lajina sen verran luonnettaan, että Randelin päätti lopettaa rakkaan harrastuksen

- Autojen hinnat karkasi lapasesta. Ja toki aikansa kutakin. Olisi pitänyt päästä vähä eteenpäin siinä lajissa ja sponsoreita ei tässä maassa saanut helpolla. On minulla linsenssit voimassa ja olen vähän käynyt ajelemassa. Jos nyt lähden ajamaan, niin se on enemmänkin vanhojen muistelua, enkä haaveile enää tallipaikoista. 

Vaikka vauhti ralliradoilla on hiljentynyt, käy moottoritie kuumana ympäri Suomen keikkojen muodossa vielä pitkään.

Lue myös: Kaatosade iski Jari Sillanpään keikalle - katso paljon puhuva kuva

Lue myös: Vicky Rosti yllättää - haluaa tehdä yhteistyötä Nightwishin kanssa

Kilpailut

Uusimmat