Kuva: Mikko Räsänen

Kauppareissulla salakuvattu Suvi Teräsniska: "Kunhan on hyvä olla, ulkonäöllä ei ole väliä"

12.09.2016 08:47 - Anna Hopi

Laulaja Suvi Teräsniskan mukaan on tärkeää sopeutua äitiydessä siihen, että naisen keho muuttuu.

Suvi Teräsniska on monesti joutunut urallaan huomion keskiöön. Julkinen ammatti seuraa häntä kaikkialle, myös arkeen ja kuten hän on todennut - meikittömiin kauppareissuihin.

- Minusta oli juuri tällainen "Suvi räjähtäneen näköisenä Prismassa" -tyyppinen juttu eräässä lehdessä. Aika vilpitön nauru pääsi siinä vaiheessa kun näin jutun. Siltä nyt vaan satuin näyttämään sillä hetkellä, ja olin tavallisesti lapsen kanssa kaupassa, kertoo Teräsniska.

- Jos lähden Citymarkettiin, niin en meikkaa sitä varten, että jos tuolla on joku toimittaja ottamassa valokuvia. Jos minulla sattuu olemaan meikkiä kasvoilla, niin se on vaan sitten etu, nauraa artisti.

Naiseuteen kuuluu ehkä tietynlainen omasta ulkonäöstä huolehtiminen, mutta äitiys on monella se asia, joka muutta tärkeysjärjestystä. Suvikaan ei enää mieti ja stressaa, miltä näyttää. Tärkeämpää on se, miltä tuntuu sisäisesti.

- Ulkonäöstä huolehtiminen on listalla jos ei nyt pohjimmaisena, niin aika loppupäässä. Naisen kroppa muuttuu odotuksen aikana ja sen jälkeen. Kun elät muutoksessa, niin on parempi mennä hyvinvointi edellä. Kunhan on fyysisesti ja henkisesti hyvä olla, niin muulla ei ole väliä, toteaa artisti.

"En tunne julkisuuden henkilöitä"

Teräsniska on tyytyväinen yksinkertaiseen elämäntyyliinsä - maalaislikka kun ei viihdy isossa hälinässä. Oulu on juuri sopivan kokoinen paikka, jossa tuntee olevansa kotona.

- Saan olla suurimmaksi osaksi tosi rauhassa. Elän tuolla periferiassa. Hyvä on - Oulu on iso kaupunki, mutta elän julkkispiirien ulkopuolella. Nautin elämästä siellä. Tuollaisia juttuja tulee harvoin eteen, että napsaistaan joku salakuva jossain maitohyllyllä. Ehkä ihmiset tajuavatkin se, ettei se kannata, hymyilee Suvi.

- Olen monesti haastatteluissani muistuttanut siitä, että olen tosiaan ihan tavallinen ihminen, tulen tavallisesta perheestä ja elän tavallista elämää työnkuvani ulkopuolella. Elämässäni ei ole glamouria. Se on normaalia lapsiperheen arjen pyörittämistä.

Teräsniska pohtii elämän olevan todennäköisesti erilaista esimerkiksi pääkaupunkiseudulla, jossa vilskettä riittää. Laulajatar muistuttaa, että hänen kavereihinsa kuuluu eniten lapsuudenkavereita ja perusarkea eläviä taviksia.

- En tunne kovin paljon muita julkisuuden henkilöitä. He eivät kuulu kaveripiireihini, paitsi nämä kuusi ihanaa ihmistä, joihin tutustuin Satulinnassa. Silloin ystävystyin ihan eri tavalla. Festareiden bäkkäreillä ei ehdi keskustelemaan syvällisiä, enkä ole sen kautta saanut ystäviä. Oli hienoa päästä kollegoiden kanssa jutulle Hirvensalmella. Sain jakaa ammatiin liittyviä asioita heidän kanssaan. Julkisuudessa eläminen ja työ tietenkin lähensi meitä.

Vain elämää -sarjassa Suvin on jo kerrottu kipuilleen uransa kanssa. Häntä on vaivannut eri toten se, ettei hän tee omia kappaleitaan itse, kuten monet muut artistit.

- Joo näin on, ja sen viikon aikana opin, että meistä jokainen painii samankaltaisten asioiden kanssa ja kukin omien ahdistuksiensa kanssa. Jollakin muulla ahdistukset liittyivät eri asioihin kuin minulla. Oli ihana huomata, ettei siinä tilanteessa ollut yksin. Tuimme toisiamme.

Lue myös: Suvi Teräsniska toisen lapsen odotuksesta: ”Muiden neuvot ovat tervetulleita”

Lue myös: Suvi Teräsniskan bändin kokoonpano meni uusiksi: "Tahdoin uutta verta"

Kilpailut

Uusimmat