Kuva: Toni Lund

Kesällä avioitunut Joona Jalkanen: "Vaimoni on minulle maailman kaunein nainen"

07.10.2016 12:28 - Anna Hopi

Jalkasen ja vietnamilaissyntyisen Daon suhde on kestänyt jo 18vuotta.

15. heinäkuuta iltapäivälehdet luukuttivat uutista: edesmenneiden Kari Tapion ja Pia VIheriävaaran poika, manageri Joona Jalkanen on mennyt naimisiin. Takana oli huikea, 18 vuoden mittainen yhteinen matka vietnamilaissyntyisen Dao-puolison kanssa. Pari halusi virallistaa suhteen ja juhlistaa rakkauttaan menemällä naimisiin maistraatissa.

Myöhemmin elokuussa pari järjesti Kirkkonummen Långvikissa 300 hengen seurapiirihäät.

Joona Jalkanen paistaa onnentunnetta kertoessaan pariskunnan yhteisestä taipaleesta. Hänelle avioituminen merkitsee ennen kaikkea oman perheen rakentamista.

- Olemme olleet tuoreen vaimoni kanssa 17 ja puolen vuoden mittaisen matkan yhdessä vaihtelevalla menestyksellä. Emme ole aina tässä välissä olleet edes yhdessä. Meillä on kuitenkin ollut hyvä side toisiimme ja olemme aina palanneet yhteen, sanoo mies.

- Tuntuu hyvälle virallistaa suhde julkisesti. Olen onnellinen siitä. Meillä on pieni Pyry-koira kotona, joka jäi äidiltä ja isältä. Hän saa meidän kaiken rakkauden ja turvan. Hänelle pitää olla oikeankokoisiin paloihin pilkottua sisäfilettä joka päivä, niin kaikki on hyvin.

Joona Jalkanen muistelee häitä, ja kehuu lankonsa, Daon veljen puhetta. Tilaisuudessa kuultiin muitakin koskettavia puheita, mutta pääpaino häissä oli musisoinnissa. Juhlien lavalla nähtiin muun muassa Ile Vainio, Dimitri Keiski, ja Kari Tapion bändissä soittaneita muusikoita.

- Dimitri vastasi pääsolistin paikasta häissä, ja muita tähtiä, kuten Reijo Taipale, oli paikalla kunnioittamassa juhlaa läsnäolollaan. Julkimot olivat enemmänkin yleisön puolella. Häihin tuli myös kuokkavieraita. Långvikin hotelli oli varattu loppuun, mutta oli yksi 15 hengen ryhmävaraus, ja toivotin jos hotellin respassa heidät tervetulleeksi juhlaan. Kyseessä olikin laulupartio Närpiöstä, jotka esittivät juhlassa kappaleen.

"Vaimoni tuli eri ympyröistä kuin minä"

Joona ja Dao tapasivat vuonna 1999 kirpputorilla. Jalkanen oli ollut äskettäin reppureissaajana Aasiassa, ja hän meni kirppikselle myymään tavaroitaan saadakseen rahaa.

- Kun olin tullut Suomeen, minulle oli tullut thai-kielellä kirje. Olin majoittunut pidemmäksi resortiin eräällä saarella ja tämä kokkikimma oli vähän ihastunut. En tietenkään osannut thai-kieltä eikä ollut varaa palkata ketään sitä kääntämään. Kehäkirppiksellä näin Daon, joka kuunteli korvalaput päässä musiikkia. Mietin, että olisikohan tuo tyttö thaimaalainen, sanoo Jalkanen.

- Minua jännitti sikana, ja mietin että kehtaanko mennä kysymään tuollaista. Kävin pari kertaa menin ohikin, koska en uskaltanut kohdata häntä. Lopulta rohkaistuin ja kysyin Daolta, mistä hän on kotoisin ja selitin hänelle ongelmani. Selvisi, että hän on vietnamilainen, mutta hän sanoi, että tuntee ehkä ihmisen, joka voisi auttaa ongelmassa. Vaihdoimme puhelinnumeroita.

Meni pari päivää, kun Jalkasen puhelin soi. Dao kertoi huonoja uutisia - hän ei saanutkaan thaimaalaiseen kaveriinsa yhteyttä. Yllättäen Joona sai suustaan ulos sanat, ja pyysi Daoa treffeille katsomaan elokuvaa.

- Halusin mennä katsomaan Rukajärven tie -elokuvaa, ja hän suostio lähteä messiin. Sovimme treffit Stockmannin kellon alle Helsingissä, ja hän tuli aluksi kaverinsa kanssa siihen. Mietin, että hemmetti, miksi tuo frendi on mukana. Onneksi kaveri jätti meidät kahdestaan katsomaan elokuvaa ja juomaan sen jälkeen Corona-baariin kaakaot. Siitä se peli alkoi.

Daossa ihastutti viattomuus - nainen ei aluksi edes tajunnut olevansa treffeillä.

- Hän oli kiltti ja tuli täysin eri ympyröistä kuin minä. Hän ei ollut poikien kanssa paljon pelannut. Hän tuli paikalle broidinsa liian isossa nahkatakissa ilman meikkiä, luonnollisena. Hänessä oli jotain neitseellistä ja minua kiinnosti se viattomuus. Minua kiinnosti tietysti Aasiassa reissailun jälkeen hänen kulttuurinsa ja siitä meillä riitti hyvin juttua. Tähän kokonaisuuteen rakastuin - Daon ulkonäöstä puhumattakaan. Hän on minulle maailman kaunein nainen.

Joonan ja Daon kodissa on myös eläinystävä, Kari Tapion Pyry-koira, joka muutti isäntänsä kuoleman jälkeen manageri Joona Jalkasen kotiin. (kuva: Toni Lund)

Se on rakkautta, kun ruoka odottaa kotona

Onko Joona miettinyt, millainen aviomies hän aikoo olla kumppanilleen Daolle myötä- ja vastamäessä?

- Haluan olla mies, joka tekee ruokaa, kun vaimo tulee töistä kotiin. Vaimoni on lentoemäntä ja hän on aika paljon pois kotoa, kuten minäkin työni takia. On tuntunut hyvältä, että kun olen tullut kotona keikalta himaan, niin uunissa on pikkulämmöllä makaroonilaatikkoa odottamassa. Se on pieni asia, mutta sillä on iso merkitys, sanoo Jalkanen.

- Olen oppinut myös sanomaan myös joo-sanan, ei-sanan sijaan. On tullut myötäiltyä. Paljon pitää tehdä kompromisseja, mutta ne ovat hyviä sellaisia, hymyilee mies.

Kilpailut

Uusimmat