Kuva: AOP

Remu aavisti ennalta Albert Järvisen kuoleman: "Hän kutsui sen luokseen"

27.10.2016 13:13 - Anna Hopi

Muusikko Remu Aaltonen on hämmentänyt ystäväpiiriään näkemällä joitain asioita ennalta.

Musiikki- ja viihdealan vaikuttaja Lasse Norres oli mukana Remu Aaltosen Remu-elämäkerran tiedotustilaisuudessa. Hän on tuntenut Hurriganes-tähden ainakin 40 vuoden ajan - yhteisiä seikkailuja on siunaantunut runsaasti.

- Remulla on uskomaton karisma. Ihmisissä tapahtuu jotain outoa, kun hän tulee lähelle. Olen joskus kuvaillut sitä karisma-ilmiötä siten, että jos iso joukko ihmisiä istuu vaikka ravintoloissa, niin et tiedä, mitä selkäsi takana tapahtuu. Vain tunnet, että jotain tapahtuu. Kun menimme yhteisillä matkoilla etelässä sisään ravintolaan, ravintola hiljeni, toteaa Norres Iskelmäradion haastattelussa.

- Mun uralla vastaava tilanne on tullut, kun oli mahdollisuus tavata Bob Marley. Hänessä oli jotain sellaista ei maallista. Hän pysäyttää salit ja ihmisjoukot.

(kuva: AOP)

Norres kuvaa Aaltosta "noidaksi", joka on hyvinkin tietoinen ympäristöstään ja toisten motiiveista.

- Mun mielestä niistä taiteilijoista, joita tunnen, Remu on henkevin. Hän on opettanut paljon minua. Hänellä on selkeä oikeudenmukaisuuden ja vastuullisuuden tunteet sisällä. Hän tunnistaa ihmiset nopeasti, että kuka on vilpitön ja kuka ei. Jos sen kynnyksen on läpäissyt, niin se on hienoin asia. Voin elää aika rauhassa, kun olen läpäissyt ton äijän sensuurin.

Hurriganes-legenda on puhunut vuosien varrella uskomusmaailmastaan ja yliluonnollisiksi mielletyistä asioista, jotka ovat hänelle arkipäivää. Norres myöntää, että vierestä seuranneelle vastaan on tullut monta uskomatonta tilannetta.

- Hän tietää asioita, joita emme voi tajuta. Pysäyttävin esimerkki siitä, millainen noita hän on, oli silloin kun Albert Järvinen kuoli Lontoossa. Olin sillä reissulla mukana. Soitin sieltä hotellihuoneesta Remulle ja sanoin yhden lauseen: "Täällä on tapahtunut ikäviä asioita.". Remu sanoi minulle miettimättä sekuntiakaan, että "Ahaa, Abe on kuollut.

(kuva: AOP)

"Albert Järvinen kutsui kuolemansa"

Kirjan tiedotustilaisuudessa haastateltu itse maestro, Remu Aaltonen, nyökkää, kun puhutaan Hurriganesin ex-kitaristi Albert Järvisen kuoleman aavistamisesta.

- Tiedänhän mä asioita. Jos olen jollekin tosi hyvä ihminen, enkä tee sille mitään vilppiä, niin se on mun moka, kun koko ajan annan anteeksi ja se taas käyttäytyy huonosti. Järvisestä tehtiin joskus haastattelu, jossa kysyttiin, että mitä hänelle tulee mieleen sellaisesta bändistä kuin Hurriganes. Se meni möläyttämään, että se on sellainen luuranko-yhtye, jossa Cisse Häkkinen on reki ja Remu on kivi reessä, jota se vetää perässään. Kuulin sen fraasin, kun kaveri soitti ja kysyi, miten Järvinen voi sanoa noin. Sanoin, hänelle, että tuo oli se piste. Hän kutsui itse kuolemansa, toteaa Remu.

- Luuranko-yhtye tarkoittaa kuolemaa aika pitkälti. Ihmisen elämä on aika yksinkertaista. Se kutsuu asioita, niin ne kävelevät nenän eteen niin hyvässä kuin pahassakin, selittää artisti.

Lue myös: Anna: Remu Aaltonen naiskauneudesta: "Ladyt eivät tarvitse silikonisia töttöröitä!"

Kilpailut

Uusimmat