Kuva: Senja Rapila

Johanna Kurkela herkisti Juha Tapion: "Nyt on sekin koettu, että romahdan studiossa"

03.11.2016 14:30 - Reija Saarinen

Juha Tapion mukaan hän ei koskaan ennen ole liikuttunut omista kappaleistaan.

Juha Tapio, 42, julkaisi tänään uuden sinkkubiisin. Kappale kantaa nimeä Rakastettu ja siinä on mukana myös laulajatar Johanna Kurkela. Kurkelan mukaan saaminen oli Tapiolle elintärkeää, ilman häntä biisi ei olisi päätynyt edes levylle.

- Kun tein tuota kappaletta, niin minulle tuli vahvasti sellainen olo, että en voi laulaa tätä yksin. Siinä on kuitenkin kaksi ääntä. Tarinaan ei mielestäni sovi muu kuin unenomainen ja enkelimäinen ääni ja sehän ei voi olla kukaan muu kuin Johanna Kurkela.

Nauhoituksissa Tapio törmäsi itselleen tuntemattomaan ilmiöön. Hän huomasi ensimmäistä kertaa herkistyvänsä omista teksteistään. Kiitos siitä kuuluu Kurkelalle.

- Olen aina hieman tuhahdellut, kun kollegat levymyyntiä vauhdittaakseen kertoo, että kuinka siellä studiossa liikututtiin ja koettiin suuria tunteita. Itse painan studiossa hommia ja koen ne liikuttavat hetket siinä vaiheessa, kun teen kappaletta tai silloin, kun esitän niitä.

- Ennen tätä en ole ikinä ennen liikuttunut studiossa omista teksteistäni. Mutta nyt on sitten koettu sekin, että on romahdettu studiossa.

Tunteiden ryöpsähtäminen yllätti Tapion, mutta oli tavallaan myös osoitus siitä, miten täynnä tunnetta kappale on.

- Kyllähän tuohon kappaleeseen on ladattu paljon tunnetta. Eihän sitä kukaan halua tehdä yhdentekevää biisiä, vaan kappaleen, joka koskettaa jotenkin.

Ensi kuussa 3. joulukuuta Juha Tapio nousee loppuunmyydyn Hartwall Arenan lavalle. Luvassa on miehen itsensä mukaan show, joka ei jätä ketään kylmäksi.

- Luvassa on todella komea show. Jotkut visuaalisista ratkaisuista on sellaisia, ettei niitä ole Suomessa ennen tehty. Biisejä kuullaan paljon, mutta kokonaisuus on höystetty monenlaisilla pienillä yllätyksillä, Tapio naurahtaa.

Kuuntele Rakastettu-kappale alta.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat